Rendement en Risico

Risico en rendement zijn altijd met elkaar verbonden. Hoe hoger het risico, hoe groter het (potentieel) rendement. Voor het nieuwe beleggen geldt dus, geen risico is geen rendement. Wanneer U uw geld op de bank zet, ga je per saldo alleen maar achteruit. De huidige rentestand weegt niet op tegen de inflatie en van sparen wordt je momenteel dus niet rijk. Echter, het risico van sparen is dan ook zeer klein. 

Met de aandelensignalen van het nieuwe beleggen kunt U een hoog rendement halen. Door de aandelen op het juiste moment te kopen en weer te verkopen, kan je een structureel rendement behalen, echter de risico's zijn direct al een stuk groter dan bij sparen. De koersen kunnen heftig fluctueren, maar U maakt kans op een aanzienlijk rendement.

Met derivaten zoals opties, futures, turbo's en factors kunt U rendementen maken van 200 procent, maar zoals bekend bij beleggen, waar er kans is op een hoog winstpotentieel is er ook kans op een groot verlies. U kunt uw inleg compleet verliezen. 

Het is dus van belang, als U aan het nieuwe beleggen meedoet, om een juiste mix te kiezen die bij U past. De meeste beleggers kijken meestal alleen naar het rendement en niet naar het risico. Het is juist van belang om eerst te kijken naar welk risico U wenst te lopen en dan te kijken of dat bij uw beleggingsdoelstellingen past. Beleg alleen met geld dat U kunt missen. De systemen van het nieuwe beleggen zijn alleen geschikt voor risico kapitaal. 

  

Soort (potentieel) rendement Risico
Sparen 2-3 procent Geen tot €100.000 bij een Nederlandse bank
Obligaties 3-7 procent Afhankelijk van kredietwaardigheid
Aandelen 0-50 procent Kans op verlies waarde, dividend onzeker
Opties & derivaten 0-200 procent Geheel afhankelijk van de vorm, heel hoog

Bron: Beleggen.info

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Mail ons via klantenservice@beursfoon.nl. Of bel met: +31 (0)20- 520 6852 U kunt bellen op werkdagen tussen 08.00 uur en 19.00 uur.

 • Wat zijn de risico's van het nieuwe beleggen?

  De risico's hangen sterk af van het product waaraan U meedoet. Er zijn meerdere producten die met futures handelen en met futures kan je je gehele inleg verliezen, of de inleg kan verveelvoudigen. Als je aan een los product meedoet, is het risico wellicht nog groter. Spreiding zorgt in de meeste gevallen voor een stabielere ontwikkeling in de portefeuille. Houdt rekening met verliezen van 100 procent en een potentiele kans op winsten van 200 procent.

 • Zijn de handelssignalen geschikt voor iedereen?

  De handelssignalen hebben een zeer offensief karakter. Tussentijds kunnen er zeer grote schommelingen plaatsvinden die varieren van het verliezen van de complete inleg tot winsten van 200 procent. De handelssignalen zijn dus alleen geschikt voor een klein deel van uw portefeuille, onder de noemer; risicokapitaal. 

 • Welke kosten hebben er invloed op het rendement?

  Als klant heeft U te maken dat U ons een abonnementsfee moet voldoen. Daarnaast heeft U bij uw eigen broker transactiekosten en afhankelijk van het product dat U volgt, kan er eventueel slippage zijn. Verder zijn er geen kosten.  

 • Wat zijn de transactiekosten?

  Per aanbieder zullen de kosten onderling verschillen. Bij de meeste online brokers kunt U het nieuwe beleggen laten uitvoeren. In het overzicht hieronder gaan we gemakshalve uit van de hoogste tarieven. Aandelentransactie: Min. 10 euro, Max. 0.2% over orderbedrag. Optietransactie: 3.5 euro. Futuretransactie: 6 euro. Turbo transactie: Min. 10 euro, Max. 0.25% over orderbedrag. CFD transactie: 3.5 euro.  

 • Hebben de transactiekosten invloed op het rendement?

  Het nieuwe beleggen heeft verschillende producten in zowel aandelen, opties, futures, CFD's en turbo's. Afhankelijk van uw portefeuille zullen de transactiekosten wellicht een grote invloed hebben op het resultaat. Binnen het nieuwe beleggen zijn er systemen die meerdere keren per dag kunnen handelen en korte trades maken. Stel, de Aex future gaat om 16.00 uur long op 450 punten en er wordt twee minuten later gesloten op 450.10 punten. Een brutowinst is dat van 20 euro. De transactiekosten verschillen per broker enorm, maar in dit voorbeeld gaan we uit van 6 euro per trade. 6 euro aankoop en 6 euro verkoop is voor deze transactie 12 euro kosten. In dit voorbeeld heeft U bruto 20 euro verdiend, maar U houdt netto maar 8 euro over.  

 • Heeft het aantal contracten dat ik handel invloed op het rendement?

  Ja en Nee. Stel, U start met 5.000 euro en U volgt 1 systeem met 2 contracten. Als U dat de gehele looptijd van uw abonnement doet, heeft dat geen enkele invloed op uw rendement ten opzichte van de tabellen op onze website. Als U echter zelf regelmatig een switch maakt naar een andere systeem, of van het aantal contracten verandert etc. etc, dan zal uw resultaat niet meer synchroon lopen met de tabellen op onze site.  

 • Heeft mijn startmoment invloed op het rendement?

  De rendementen die op de site worden vertoond, worden per maand weergegeven en uiteraard per jaar. Wanneer U start met de handelssignalen van het nieuwe beleggen is het dus wel degelijk van invloed wanneer U start. Uiteraard kunt U starten wanneer U wilt en uiteraard kunt U ook stoppen wanneer U wilt. Als voorbeeld geven wij aan. Stel, U start op 1 juli 2016 en het rendement van de door U te volgen strategie is op dat moment 40 procent. Als er in de maand juli dan 10 procent verlies wordt gemaakt, heeft de strategie nog steeds 30 procent rendement maar U heeft dan 10 procent verlies. Uiteraard kan ook het omgekeerde zich voordoen.  

 • Is het rendement op de website altijd gelijk aan die van mijn eigen portefeuille?

  Hiervoor geldt dat de datum van instappen van belang is, dat het aantal contracten dat U handelt van belang is en het aantal te volgen systemen van belang is. Indien U zelf handelt, is het ook van belang wanneer U de sms en/of email ontvangt en wanneer U daarop zelf in actie komt. Als U om 11.00 uur een sms ontvangt en U door omstandigheden deze pas om 16.00 uur kan lezen door omstandigheden en kan uitvoeren, kan er een aanzienlijk verschil in de prijzen van aan- of verkoop ontstaan. Dit kan de ene keer in uw voordeel zijn, maar ook in uw nadeel. De handelssignalen die wij versturen zijn altijd bestens orders en er kunnen dus in de orders prijsverschillen ontstaan.  

 • Kan ik meerdere systemen tegelijk volgen?

  Ja, dat is absoluut mogelijk. U heeft bij ons als klant een totaalabonnement en daardoor recht op alle signalen. Op deze manier volgt U eventueel meerdere strategien en daarmee spreidt U uw risico.

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.