Rendement en Risico

Risico en rendement zijn altijd met elkaar verbonden. Hoe hoger het risico, hoe groter het (potentieel) rendement. Voor het nieuwe beleggen geldt dus, geen risico is geen rendement. Wanneer U uw geld op de bank zet, ga je per saldo alleen maar achteruit. De huidige rentestand weegt niet op tegen de inflatie en van sparen wordt je momenteel dus niet rijk. Echter, het risico van sparen is dan ook zeer klein. 

Met de aandelensignalen van het nieuwe beleggen kunt U een hoog rendement halen. Door de aandelen op het juiste moment te kopen en weer te verkopen, kan je een structureel rendement behalen, echter de risico's zijn direct al een stuk groter dan bij sparen. De koersen kunnen heftig fluctueren, maar U maakt kans op een aanzienlijk rendement.

Met derivaten zoals opties, futures, turbo's en factors kunt U rendementen maken van 200 procent, maar zoals bekend bij beleggen, waar er kans is op een hoog winstpotentieel is er ook kans op een groot verlies. U kunt uw inleg compleet verliezen. 

Het is dus van belang, als U aan het nieuwe beleggen meedoet, om een juiste mix te kiezen die bij U past. De meeste beleggers kijken meestal alleen naar het rendement en niet naar het risico. Het is juist van belang om eerst te kijken naar welk risico U wenst te lopen en dan te kijken of dat bij uw beleggingsdoelstellingen past. Beleg alleen met geld dat U kunt missen. De systemen van het nieuwe beleggen zijn alleen geschikt voor risico kapitaal. 

  

Soort (potentieel) rendement Risico
Sparen 2-3 procent Geen tot €100.000 bij een Nederlandse bank
Obligaties 3-7 procent Afhankelijk van kredietwaardigheid
Aandelen 0-50 procent Kans op verlies waarde, dividend onzeker
Opt & der 0-200 procent Geheel afhankelijk van de vorm, heel hoog

Bron: Beleggen.info

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Mail ons via klantenservice@beursfoon.nl. Of bel met: +31 (0)20- 520 6852 U kunt bellen op werkdagen tussen 08.00 uur en 19.00 uur.

Copyright © 2017 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.