Weinig leven in bitcoin, maar sluit nieuwe rally niet uit

Datum: 16-4-2018 13:49:00

(finanzen.nl) - De bictoin zigzagt de afgelopen dagen wat heen en weer. Zondagavond gleed de cryptomunt weg tot ruim onder de grens van 8000 dollar. Maar maandagochtend noteerde de bitcoin weer 8101,87 dollar, een kleine stijging van 0,22 procent ten opzichte van 24 uur tevoren.

Op donderdagmiddag gingen de prijzen van cryptommunten plotseling omhoog. De bitcoin dikte in korte tijd 1000 dollar aan. En na deze kleine doorbraak wist de bitcoin tot de inzinking van zondag dicht in de buurt van de genoemde 8000 dollar te blijven.

Opmaat naar rally

In de loop van de maandagmiddag moest de bitcoin weer terrein opgeven. Hij kwam op 7994,72 dollar terecht, een daling van 4,38 procent. Dat wekt weer even geen vertrouwen in de munt. Maar schijn kan bedriegen. Want het kan best zo zijn dat investeerders zich weer opmaken om in bitcoins te stappen. Vanaf 15 april, afgelopen zondag dus, hoeven bezitters van cryptocoins geen belastingen meer te betalen in de Verenigde Staten. Door sommige experts werd dat betalen van belasting vaak aangehaald als een reden om bitcoins in de verkoop te gooien.

De slapte op de bitcoinmarkt zou daarom een opmaat kunnen zijn naar een nieuwe rally. Draper zegt te geloven dat de munt weer tot grote hoogten zal stijgen. Hij vertelde in december nog tegen de Amerikaanse zakenzender CNBC dat hij in 2014 rond de 30.000 bitcoins kocht. Als hij die heeft aangehouden, dan is zijn belegging op basis van de prijs van vrijdag ruwweg 243 miljoen dollar waard.

Bitcoin überbull

Tom Lee van Fundstrat Global Research, een van de weinige strategen op Wall Street die het aan heeft gedurfd koersdoelen te geven voor de bitcoin, verwacht dat de cryptocurrency tegen het midden van het jaar 20.000 dolar zal bedragen. Tegen het einde van 2018 moet de munt dan op 25.000 dollar aanbelanden.

Lee die als 'bitcoin überbull' bekend staat, stelde halverwege februari nog dat de meeste verkoopgolven van de bitcoin een 'V'-vormig verloop tonen en dat dit betekent dat een herstel voor de hand ligt. Een bloedbad onder assets betekent immers ook nieuwe instapkansen. Zijn prognose was toen: de bitcoin zal een nieuw record bereiken in juli. Zover is het nog niet.

Kijk voor de actuele stand van de bitcoin op de koerspagina van finanzen.nl

Makkelijk cryptovaluta kopen? Dit zijn de mogelijkheden! (ADV)

ripple kopen - litecoin kopen - ethereum kopen - bitcoin cash kopen - bitcoin kopen

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.