Topbankier Jamie Dimon noemt de bitcoin 'oplichting' en de munt daalt onder 4.000 dollar

Datum: 13-9-2017 07:55:51

Dimon deed zijn uitspraken tijdens een conferentie over financiële dienstverlening. Hij kreeg de vraag of er handelaren bij zijn bank werken die in bitcoins handelen. Zijn antwoord was duidelijk: "Als we een handelaar hadden die in bitcoins zat, zou ik ze meteen ontslaan. Het is tegen onze regels." Daar voegde hij nog aan toe dat een handelaar die in bitcoins handelt 'dom' is en dat de bitcoin erger is dan de tulpenbubbel.

Daar hield Dimon niet mee op, want hij stelde ook nog dat de bitcoin 'oplichting' is en dat het 'uiteindelijk zal ontploffen'. Dat betekent dan weer niet dat de topbankier stelt dat de bitcoin snel en hard zal dalen. Vanwege de speculatieve aard van de munt sluit hij niet uit dat deze tot 20.000 dollar of 100.000 dollar gaat stijgen. Hij vertrouwde de zaal zelfs toe dat zijn dochter - zou hij die dan ook dom vinden? - geld had verdiend aan de bitcoin.

Dimon heeft eerder ook wel eens uitgehaald naar de bitcoin. In november 2015, toen een bitcoin nog zo'n 330 dollar waard was, zei Dimon dat geen enkele overheid ooit een virtuele, grensoverschrijdende munt zou ondersteunen. En enkele maanden later, de bitcoin was 400 dollar waard, stelde hij dat de munt tot niks zou leiden.

Bitcoin daalt

Opvallend genoeg daalde de bitcoin hard nadat de uitspraken van Dimon naar buiten kwamen. Voordat hij aan zijn verhaal begon, stond de munt rond 4.200 dollar en nadat zijn verhaal rondging daalde de bitcoin zelfs even tot onder 4.000 dollar. Inmiddels koerst de munt rond 4.045 dollar.

De koersdaling is opvallend, omdat de opmerkingen van Dimon voor bitcoin-liefhebbers niet zo veel waard zouden moeten zijn. Hij is immers een bankier en het is logisch dat die zich tegen cryptomunten keert. Een van de doelen van de cryptomunt is namelijk een betalingssysteem zonder tussenpersonen (lees: banken). Logisch dus dat Dimon zich tegen het fenomeen keert.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.