Slaperige dag op de Europese beurzen

Datum: 13-9-2017 13:53:56

AMSTERDAM (AFN) - Er was ook amper belangrijk nieuws om de beurshandel richting te geven. De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,3 procent hoger op 528,13 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 813,40 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen 0,1 procent. De Londense FTSE-index zakte 0,3 procent.

In de AEX werd de kopgroep gevormd door ABN AMRO, Galapagos, KPN, SBM Offshore en ING met koerswinsten tot 1,1 procent. Bij de grootste dalers stonden Gemalto, Unibail-Rodamco en ASML met minnen tot 0,5 procent.

ASR stijgt

In de MidKap stond kunstmestproducent OCI onderaan met een verlies van 1,8 procent. Sterkste stijger was ASR met een plus van 0,6 procent. De verzekeraar neemt de Nederlandse activiteiten van zijn Italiaanse branchegenoot Generali over. De overname kost ASR in totaal zo'n 200 miljoen euro.

Kardan maakte op de lokale markt een koerssprong van ruim 9 procent. Tahal Consulting Engineers, een dochterbedrijf van de Israëlische investeringsmaatschappij, heeft in India twee waterinfraprojecten verworven met een gezamenlijke waarde van circa 64 miljoen euro.

Toeleveranciers Apple

De toeleveranciers van Apple stonden onder druk na de presentatie van de nieuwe iPhones van het Amerikaanse technologiebedrijf. Dialog Semiconductor en STMicroelectronics, die chips leveren aan Apple, verloren 2 en 0,4 procent.

In Oslo ging Seadrill 16,7 procent omhoog. De Noorse oliedienstverlener heeft faillissementsbescherming aangevraagd en werkt aan een overeenkomst met schuldeisers waarbij het vraagt om een kapitaalinjectie van 1 miljard dollar. Seadrill heeft net als veel andere bedrijven last van de malaise in de oliesector.

De euro was 1,1955 dollar waard, tegen 1,1967 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie werd 0,8 procent duurder op 48,63 dollar. Brentolie stond 0,5 procent hoger op 54,56 dollar per vat.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.