Rustige opening in Amsterdam verwacht

Datum: 12-6-2012

Geplaatst op 12 June 2012

Markt in afwachting van details over Spaanse reddingsoperatie.

Het Damrak opent vanochtend naar verwachting vlak waarbij beleggers in afwachting zijn van details over de Spaanse bailout. Op maandagavond sloot Wall Street op de lows van de dag vanwege onzekerheid over de reddingsoperatie voor Spanje. Azië eindigde vanochtend daarnaast ook lager.

 

Volgens vermogensbeheerder Ed Manie van Keijser Capital is de markt kalm omdat er geen nieuws naar buiten is gekomen rond de noodleningen voor Spanje.

 

“Het is opnieuw afwachten. Het eerste effect van afgelopen weekend is uitgesorteerd,” zegt Manie.

 

AEX futures noteren rond het slot van maandag, toen de index een forse openingswinst prijsgaf en uiteindelijk 0,1 procent lager sloot op 291,39 punten.

 

In Azië daalde de Nikkei vanochtend 1,0 procent naar 8.536,72 punten. Op de valutamarkt stijgt de euro/dollar van 1,245 naar 1,251.

 

Spanje gaat de 100 miljard euro aan noodleningen gebruiken voor de herkapitalisatie van banken, die te kampen hebben met steeds meer giftige activa na het uiteenspatten van de vastgoedzeepbel en twee recessies in vier jaar tijd. Onduidelijk is echter wat de rentevoet is en waar de 100 miljard euro precies vandaan komt. Zou het permanente crisisfonds ESM (mede)financieren, dan zullen bestaande houders van Spaanse obligaties senioriteit verliezen aan het ESM.

 

In ander nieuws rond de eurozone crisis zei de Cypriotische minister van Financiën Vassos Shiarly te verwachten dat Cyprus bij een eventuele bailout geen harde bezuinigingen hoeft door te voeren, melden nieuwsmedia.

 

Volgens de minister is een Europese bailout een van de opties voor Cyprus. Ook overweegt het land een bilaterale lening, aldus de minister.

 

De beursagenda is vandaag aan de lichte kant. Beleggers kijken vandaag uit naar de beursintroductie van DE Master Blender 1753. Belangrijke agendapunten later deze week zijn de Amerikaanse detailhandelsverkopen op woensdag en een Italiaanse obligatieveiling op donderdag.

 

Terug naar beursnieuws

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.