Ondanks resultatenstroom doen beleggers pas op de plaats, maar BAM krijgt er wel van langs

Datum: 8-11-2018 11:06:00

(finanzen.nl/AFN) - De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur vrijwel vlak op 528,63 punten. De MidKap zakte bijna 1 procent tot 747,85 punten. Frankfurt en Parijs daalden tot 0,2 procent. Londen steeg een fractie.

Sterkste stijgers bij de hoofdfondsen waren ABN Amro en verlichtingsbedrijf Signify met winsten van 1,4 procent. Chipmachinemaker ASML steeg eerst in de ochtend sterk op een verhoging van het omzetdoel voor 2020, maar tegen het begin van de middag was het nog maar een plus van 0,17 procent. Tankopslagbedrijf Vopak moest het in de AEX stellen met een min van 1,5 procent en was zo de hekkensluiter.

BAM krijgt ervan langs

In de MidKap zakte BAM 5,6 procent. Volgens analisten van KBC was het resultaat van het bouwbedrijf aan de zwakke kant. Vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties (min 7,4 procent) noteerde ex-dividend.

Bij de kleinere bedrijven daalde Sif 6 procent. De funderingsspecialist zette in het derde kwartaal een negatief resultaat in de boeken. Op de lokale markt verloor Curetis 8,7 procent. Het Duitse biotechnologiebedrijf haalde veel minder op dan verwacht met een private plaatsing van aandelen.

Commerzbank wordt beloond

Het Belgische postbedrijf Bpost daalde bijna 8 procent in Brussel na tegenvallende resultaten. In Parijs vielen de resultaten van de Franse bank Société Générale (plus 2,8 procent) en cateraar Sodexo (plus 6,6 procent) in de smaak bij beleggers. De Italiaanse bank UniCredit zakte 2,6 procent na tegenvallende resultaten.

De kwartaalcijfers van Commerzbank werden beloond met een plus van ruim 4 procent in Frankfurt. Deutsche Telekom klom 0,2 procent na een verhoging van de winstverwachting. Siemens steeg 0,8 procent. Het grootste industriebedrijf van Europa gaat zijn dividend verhogen en koopt voor 3 miljard euro aan eigen aandelen in. Bandenspecialist Continental daalde 1 procent na een handelsbericht.

De euro was 1,1423 dollar waard, tegen 1,1464 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent meer op 62,03 dollar. Brent-olie klom 0,7 procent in prijs tot 72,56 dollar per vat.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.