KLM steekt geld in Kenya Airways

Datum: 17-7-2017

KLM heeft Kenya Airways kapitaal verschaft om de luchtvaartmaatschappij te helpen uit het slop te trekken. Dit maakte de Keniaanse luchtvaartmaatschappij dit weekend bekend.

Kenya Airways heeft samen met aandeelhouders KLM en de Keniaanse staat afspraken gemaakt om een extra kapitaalinjectie te krijgen. Daarmee wil de Afrikaanse luchtvaartmaatschappij zijn huidige schuldenlast van 2,3 miljard dollar verlagen met ongeveer 486 miljoen dollar. Volgens de luchtvaartmaatschappij is de financiële positie al enige tijd penibel en "onhoudbaar in de huidige vorm".

De overheid van Kenia zet leningen ter waarde van 238 miljoen dollar om in aandelen en verleent bovendien garanties ter waarde van 750 miljoen dollar. Enkele Keniaanse banken hebben ingestemd om leningen ter waarde van 221 miljoen dollar om te zetten in aandelen.

De omzetting van schulden in aandelen betekent dat het belang van bestaande aandeelhouders van Kenya Airways, zoals KLM, zal verwateren.

Kenya Airways houdt op 7 augustus in Nairobi een algemene aandeelhoudersvergadering om de plannen goed te laten keuren.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.