Jos Baeten (ASR): 'We willen in Nederland groeien'

Datum: 13-9-2017 14:52:06

In gesprek met am:web, een site met vaknieuws over de verzekeringsbranche, licht Baeten de redenering achter de overname toe: "De overname van Generali past goed in onze strategie. We zijn een echt Nederlands bedrijf en willen in Nederland groeien, ofwel organisch ofwel door overnames. Ik ben blij dat we deze stap hebben kunnen zetten."

Het gaat Baeten vooral om de schadeverzekeringen van Generali Nederland, blijkt uit het gesprek. Op de vraag hoe noodzakelijk de overname was voor ASR om de marktpositie te versterken zegt Baeten: "Je moet niks, het is een keuze om relevant te blijven. We willen dit graag. In schade zijn we de derde partij van Nederland en we willen blijven groeien."

Generali Nederland boekte vorig jaar 4 miljoen euro winst in schade, maar verloor 13 miljoen euro op de levensverzekeringen. Onder de streep werd er dus 9 miljoen in het rood bijgeschreven, maar Baeten denkt het tij te kunnen keren. "Generali is op zich een gezond bedrijf, maar het zat krap in haar kapitaal. Bovendien wilde het moederbedrijf er nauwelijks meer kapitaal in steken. Dan kom je onder behoorlijke druk te staan. Door de twee bedrijven samen te voegen en samen te kijken hoe we de kosten kunnen verlagen, gaan wij ervan uit dat we ongeveer 30 miljoen euro kunnen toevoegen aan ons operationeel resultaat."

De overname van ASR betekent een volgende stap in de consolidatie van de sector, met tot nu toe als grootste klapper de overname van Delta Lloyd door NN Group. Het is wat toezichthouder De Nederlandsche Bank graag ziet, al wordt de keuze voor klanten minder.

Daarover zegt Baeten: "Dat is het dilemma en ik begrijp dat intermediairs en ook klanten het jammer vinden dat een merk verdwijnt. Maar Nederland is geen groeiende markt. En in een markt die niet groeit, is het logisch dat merken verdwijnen."

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.