'James Murdoch wordt geen Chairman van Tesla', aldus Elon Musk

Datum: 11-10-2018 11:57:52

(AFN) - Zakenkrant Financial Times meldde eerder op basis van ingewijden dat de James Murdoch topkandidaat zou zijn om Chairman te worden van Tesla.

"Incorrect", aldus Elon Musk in de bewuste tweet. Tesla kwam onlangs als onderdeel van een schikking met de Securities and Exchange Commission (SEC) overeen dat Musk als voorzitter terugtreedt. De beurstoezichthouder verweet hem fraude door op Twitter te reppen over een privatisering van Tesla en daarmee beleggers op het verkeerde been te zetten. Musk blijft overigens wel de topman van Tesla.

Murdoch is nu nog de baas bij het bedrijf van zijn vader, 21st Century Fox. In de zoektocht naar een nieuwe onafhankelijke preses viel in het geruchtencircuit eerder onder meer de naam van de voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore. Ook oud-baas van Boeing Jim McNerney en Alan Mulally die bij Ford de scepter zwaaide, werden genoemd.

LEES OOK: 'Zoon van Murdoch is in de race om de nieuwe Chairman van Tesla te worden'

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2019 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.