Is de hoop op een rally van de bitcoin nog gerechtvaardigd?

Datum: 6-12-2018 10:27:00

(finanzen.nl) - Slechts drie weken geleden bedroeg de bitcoin nog 6300 dollar. Dat was Year-to-Date een daling van 54 procent volgens de Bitcoin Price Index (BPI) van CoinDesk. Wat toen veel werd gedacht door marktkenners was dat de bitcoin in de laatste weken van 2018 zou gaan accelereren.

Of beleggers nog moeten hopen op een rally van de bitcoin? Nou nee, zo concludeert Omkar Godbole tussentijds. "Nu de bears nog steeds de overhand hebben, lijkt een aanzienlijk herstel vanaf het huidige niveau onwaarschijnlijk voor het einde van het jaar", schrijft Godbole.

Bekijk hier de jongste technische analyse van Omkar Godbole

Het ziet er zijn inziens naar uit dat dit jaar de bitcoin zijn move naar boven gedurende de afgelopen drie jaar zal ombuigen naar een move naar beneden met 73 procent. De grootste terugslag tot nog toe, aldus Godbole. In december van 2017 kwam de bitcoin nog uit op bijna 20.000 dollar.

Een verloren jaar? Mike Kayamori, topman van de Japanse fintechfirma en beurs Quoine, ziet het voor 2019 echter helemaal zitten. Dat schrijft Wessel Simons van Bitcoin Magazine NL. Kayamori denkt dat het marktsentiment in 2019 een stuk positiever zal zijn. En kijkende naar de historische trends van de bitcoin, voorziet hij dat de bodem nabij is.

Op donderdag bedroeg de prijs van een bitcoin rond 10.10 uur bijna 3867 dollar. Bekijk hier de meest actuele stand.

Veel bitcoin miners zijn er sinds de afgelopen maand mee opgehouden. De voortdurend dalende prijs van cryptovaluta's maakt dat het 'delven' van cryptomunten voor veel partijen onrendabel is geworden. In het bijzonder zou dat gelden voor miners in Azië. Maar Kayamori vindt dat geen probleem. Hij denk dat deze terugtrekking juist kansen biedt voor de delvers die over blijven.

LEES OOK: Wat de komende tien jaar kan brengen voor de bitcoin en bitcoinbeleggers

Daarbovenop ziet Kayamori dat de houding van de Japanse overheid positiever wordt. De meeste cryptobeurzen in het land voldoen aan de voorwaarden die de Japanse toezichthouder op de financiële markten heeft opgesteld, zo schrijft Bitcoin Magazine NL.

Wie wil investeren in crypto's kan op dit moment terecht bij verschillende aanbieders. Maar waar vindt u de beste broker? Bekijk onze vergelijker: de 12 beste brokers voor cryptovaluta's.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2019 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.