Het Amazon-effect werkt vooral door in Europa

Datum: 29-9-2017 14:46:11

The Wall Street Journal heeft ontdekt dat vooral Europese beleggers bang zijn voor het Amazon-effect. "Nagenoeg iedere retailer moet ervan uitgaan dat Amazon eraan komt", zegt marktkenner Eddie Perkin. "Categorieën waarvan bedrijven en beleggers dachten dat ze immuun waren, blijken dat niet te zijn."

En vooral in Europa komt die klap hard aan. Want de retailsector van de brede Stoxx Europe 600-index is dit jaar al met 3,7 procent gedaald, terwijl de Stoxx Europe 600 als geheel dit jaar met 6,9 procent steeg. De pijn doet zich dus voelen in de Europese retailsector.

Maar zoals altijd bij een dip, zijn er beleggers die nu juist een koopmogelijkheid zien bij Europese retailers. Vermogensbeheerder Sarah Monaco zegt bijvoorbeeld tegen WSJ dat zij nu belangen in de Britse retailers Marks & Spencer en Tesco heeft genomen. De marktreactie op het Amazon-effect is volgens haar overtrokken.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.