Grieken brengen geld weer terug naar de bank

Datum: 20-6-2012

Geplaatst op 20 June 2012

Grieken zijn opgelucht over de verkiezingsuitslag van zondag en brengen voor honderden miljoenen euro's weer terug naar de banken.

Grieken hebben na de verkiezingsuitslag van zondag recordhoeveelheden geld teruggebracht naar Griekse banken, schrijft de Kathimerini op basis van bankiers.

 

Dagelijks zouden Grieken 100 tot 200 miljoen euro terugbrengen naar banken. Daarbij is de uitstroom van geld tot stilstand gekomen en er is sprake van netto instroom van geld, aldus de krant.

 

Veel Grieken waren bang dat een verkiezingsoverwinning door het zeer Linkse Syriza tot een confrontatie met de andere eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds zou leiden. Als de internationale schuldeisers dan hadden besloten de kredietkraan dicht te draaien, zou Griekenland waarschijnlijk noodgedwongen uit de euro zijn gegaan.

 

De angst op een 'Grexit' was dermate hoog dat Grieken dagelijks voor meer dan een half miljard euro van de banken haalden.

 

De centrumrechtse partij Nea Dimokratia won de verkiezingen van afgelopen zondag. Nea Dimokratia leider Antonis Samaras is bezig een meerderheidsregering te vormen met PASOK en Democratisch Links. Gisteren zei PASOK-leider Evangelos Venizelos dat vandaag nog een regering kan worden gevormd.

 

Alle drie de partijen willen Griekenland in de euro houden, maar willen wel de afspraken die Griekenland heeft gemaakt voor 240 miljard euro aan noodleningen heronderhandelen.

 

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.