Eindelijk weer een nieuw fonds in Amsterdam

Datum: 12-6-2012

Geplaatst op 12 June 2012

Nederland verwelkomt een oude bekende op Beursplein 5. Eerste koers vastgesteld op 8,000 euro.

DE Master Blenders 1753, in de volksmond nog altijd Douwe Egberts, is weer terug in Nederland. De afgesplitste internationale koffie en thee tak van Sara Lee kreeg vandaag een eigen notering op Beursplein 5.

 

CEO Michiel Herkemij opende in gezelschap van premier Mark Rutte daartoe de beurs met de traditionele slag op de gong. "We zetten vandaag een belangrijke stap in het creëren van een pure-play koffie- en theebedrijf", aldus Herkemij.

 

De eerste afgegeven koers is 8,000 euro. Tot vermoedelijk 9 juli vindt de handel in het aandeel DE plaats op "as-if-and-when-issued/delivered" basis.

 

Beursplein 5, zowel binnen als buiten, lijkt omgebouwd tot een grote koffiebar. "De Jan Bennink show is van start", aldus Corne van Zeijl van het SNS Nederlands Aandelenfonds doelend op de topman van Sara Lee die de leiding heeft op de afsplitsing van DE. Velen kennen Bennink nog van de verkoop van Numico aan het Franse Danone.

 

Terug naar beursnieuws

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.