Dialog Semiconductor schittert ondanks somberheid op de beursvloeren

Datum: 11-10-2018 11:43:00

(AFN) - Daarmee kwam de prijs van het aandeel van Dialog Semiconductor tegen half twee op 20,89 euro te staan. Het Britse chipbedrijf, dat in Duitsland aan de beurs genoteerd staat, heeft met Apple overeenstemming bereikt over gebruik van onder meer de energiebeheertechnologie van de Britten.

Ook worden enkele bedrijfsonderdelen met in totaal driehonderd medewerkers overgenomen. In totaal is 600 miljoen dollar met de deal gemoeid, waarvan de helft verspreid over de komende jaren.

Dialog haalde meerdere contracten binnen bij de iPhone-maker. Naast een licentie voor de energiebeheertechnologie van Dialog gaat Apple ook gebruikmaken van onder meer audiochips en techniek voor het opladen van apparaten.

De deal is een grote opsteker voor Dialog, dat voor ongeveer driekwart van zijn omzet afhankelijk is van Apple. Een jaar geleden waarschuwde Dialog zijn investeerders nog dat Apple zijn eigen chips voor stroombeheer zou kunnen gaan ontwerpen. Apple maakt tegenwoordig wel chips voor eigen gebruik, maar richt zich daarbij vooralsnog specifiek op smartphonegerelateerde chips, zoals voor beeldschermen en verbindingen.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2019 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.