Deze 8 dingen moet je weten over de beurs vandaag

Datum: 29-9-2017 06:31:20

AMSTERDAM (AFN) - De beurshandel op het Amsterdamse Damrak lijkt vrijdag licht hoger van start te gaan. Ook de andere Europese beursgraadmeters beginnen naar verwachting in het groen. Beleggers lijken het rustig aan te doen op de laatste handelsdag van de positieve beursmaand september. De AEX-index stevent af op een maandwinst van ruim 3 procent.

1. Duitse winkelverkopen gedaald

Op macro-economisch terrein bleek dat de winkelverkopen in Duitsland in augustus met 0,4 procent zijn gedaald in vergelijking met de voorgaande maand. Economen rekenden gemiddeld op een verkoopstijging met 0,5 procent.

2. SnowWorld van de beurs?

Aan het bedrijvenfront staat SnowWorld in de belangstelling. De Belgische zakenman Marc Coucke brengt via zijn investeringsmaatschappij Alychlo een openbaar bod uit op alle aandelen SnowWorld. Vorige week werd al bekend dat hij een belang van 40 procent in de uitbater van skihallen over zou nemen van de huidige topman Koos Hendriks.

3. Koopadvies voor NN Group

NN Group zal mogelijk bewegen op een analistenrapport. ING is het volgen van de verzekeraar gestart met een koopadvies en een koersdoel van 40 euro.

4. AMG herstelt mijn

AMG kondigde aan weer te kunnen beschikken over de volledige productiecapaciteit voor tantalum. De metalenspecialist heeft de herstelwerkzaamheden aan een van de twee productielijnen in zijn Mibra-mijn in Brazilië afgerond. Bij een brand in januari raakte een productielijn beschadigd.

5. ArcelorMittal herstelt mijn in Mexico

ArcelorMittal kondigde aan de komende drie jaar 1 miljard dollar te investeren in Mexico. Het staalconcern liet tevens weten voor maximaal 1,25 miljard dollar aan schuldpapier te willen terugkopen.

6. Nieuwe CFO Gemalto

Gemalto maakte bekend dat financieel directeur Jacques Tierny eind 2017 vertrekt, na tien jaar bij het bedrijf. De specialist in digitale beveiliging heeft een opvolger gevonden in de persoon van Virginie Duperat-Vergne. Om een goede overdracht mogelijk te maken treedt zij al op 16 oktober in dienst bij Gemalto.

7. Angry Birds-maker naar de beurs

In Helsinki gaat de Finse appbouwer Rovio vrijdag naar de beurs. Het bedrijf achter het populaire smartphonespelletje Angry Birds geeft ruim 2,6 miljoen nieuwe aandelen uit tegen een prijs van 11,50 euro per stuk. Daarnaast verkopen de huidige eigenaren bij elkaar ruim 34,3 miljoen bestaande stukken.

8. Slotstanden, valuta en olie

De Europese beurzen gingen donderdag licht hoger de handel uit. Ook op Wall Street werden overwegend kleine winsten geboekt.

De euro was 1,1775 dollar waard, tegen 1,1785 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent goedkoper op 51,47 dollar. De Brentprijs steeg 0,2 procent tot 57,48 dollar per vat.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2019 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.