De S&P 500 werd 2.000 miljard dollar meer waard sinds Trump de verkiezingen won

Datum: 13-9-2017 12:29:10

De Amerikaanse aandelenmarkt doet het behoorlijk goed sinds Trump de verkiezingen won. Die stijging van 2 biljoen (of 2.000 miljard) dollar betekent een plus van meer dan 16 procent in minder dan een jaar, schrijft CNBC op basis van onderstaande tweet.

De opkomst van de beurzen heeft vooral te maken met Trumps belofte om het belastingstelsel voor bedrijven te herzien. De winstbelasting zou flink omlaag gaan. En ook de belasting voor het zogenoemde repatriëren van geld, het terughalen van cash naar de VS vanuit andere landen, zou een stuk minder worden.

Nu het er steeds meer op lijkt dat het plan er begint te komen en aan het Congres voorgelegd kan worden, neemt de positiviteit onder beleggers ook weer toe. Dinsdagavond sloten alle grote Amerikaanse indices weer op een recordhoogte.

Tot nu toe profiteert de techsector in de S&P 500 het meest van het positieve sentiment onder beleggers. Die steeg tot nu toe dit jaar met 27 procent, gevolgd door de financiële sector met een plus van 22 procent. Alleen telecom en energie daalden sinds de verkiezingen van 8 november.

Wat natuurlijk ook een goede bijdrage levert aan de stijgingen van de laatste tien maanden zijn de sterke winstcijfers. In het eerste kwartaal van dit jaar steeg de winst van S&P 500-bedrijven met 15 procent. En dat terwijl de eerste drie kwartalen van 2016 juist nog een daling van de winst lieten zien.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.