De kogel is door de kerk: ECB komt met plan voor afbouw steunbeleid

Datum: 14-6-2018 12:06:42

RIGA (AFN) - Het huidige opkoopprogramma van 30 miljard euro per maand loopt in principe nog tot eind september dit jaar. De ECB wil per oktober nog maar 15 miljard euro per maand in de economie pompen en volgend jaar helemaal stoppen met het opkopen van obligaties.

De beleidsmakers houden nog wel een slag om de arm. Als er opeens afwijkende gegevens binnenkomen dan kan het zijn dat ze nog van koers wijzigen.

De herfinancieringsrente blijft de komende tijd 0 procent, wat betekent dat banken gratis geld kunnen lenen bij de centrale bank. De depositorente staat nog altijd op min 0,4 procent, waardoor banken geld toeleggen op de middelen die ze bij de ECB stallen.

ECB-president Mario Draghi geeft later in de middag nog een persconferentie. Daarin zal hij een nadere toelichting geven op het rentebesluit.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.