De glans is weer even helemaal van goud af

Datum: 16-5-2018 12:29:34

(finanzen.nl) - Een tijd lang kon goud de psychologisch belangrijke grens van 1300 dollar per troy ounce houden, maar op dinsdag is het edelmetaal eronder gedoken. Dit is voor het eerst sinds december 2017. Op woensdag wist de goudprijs niet op te krabbelen.

Halverwege de middag stond de goudprijs op 1287,65 dollar per troy ounce. Kijk hier voor de actuele stand van het edelmetaal.

Eerder dit jaar verzwakte de relatie tussen de reële Amerikaanse rente en de goudprijs enigszins toen de dollar in waarde daalde, waardoor de goudprijs boven de 1300 dollar per ounce bleef.

Volgens sommige marktvorsers zouden de reële rendementen en de dollar die nu in dezelfde richting bewegen de goudprijs verder kunnen gaan drukken. Een goudprijs tussen de 1250 dollar en de 1300 dollar is dan voor geruime tijd voorstelbaar.

Alan Greenspan, de voormalige voorzitter van de Federal Reserve, noemt goud nog steeds belangrijk. Dat meldt beleggingsduidingssite Marketupdate. Het interesseert hem geen fluit dat het edelmetaal geen enkele functie meer in het betalingsverkeer heeft. Centrale banken en financiële instellingen zoals het Internationaal Monetair Fonds (IMF) houden immers vast aan hun strategische goudvoorraad. In een bijeenkomst die eind april achter gesloten deuren werd gehouden zei de voormalig centraal bankier hierover: "Als het waardeloos en betekenisloos is, waarom houdt iedereen er dan nog aan vast?"

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.