Damrak opent lager na verliezen Wall Street en Azië

Datum: 22-6-2012

Geplaatst op 22 June 2012

AEX futures verliezen meer dan een half procent na serie tegenvallende macrocijfers en downgrade van 15 grootbanken door Moody's.

Het Damrak opent vanochtend naar verwachting lager nadat zowel Wall Street als Aziatische beurzen rood kleuren vanwege zorgen over groei van de wereldeconomie. Ook weegt een downgrade van vijftien banken door Moody's op het sentiment van beleggers.

 

AEX futures dalen 0,7 procent. Vanwege opluchting over de Griekse verkiezingsuitslag, die uitmondde in een coalitie van pro-bailout partijen Nea Dimokratia en PASOK, staat de AEX voor de week nog meer dan 1 procent in de plus.

 

De S&P 500 sloot donderdagavond 2,2 procent lager en de Nikkei daalde vanochtend 0,3 procent naar 8.798,35 punten na tegenvallende macrocijfers uit China, Europa en de VS.

 

Moody's verlaagde daarnaast gisteravond de ratings van onder meer Citigroup, Goldman Sachs en HSBC vanwege risico's op buitenproportionele verliezen op de kapitaalmarktactiviteiten.

 

Op de beursagenda staat nog de Duitse Ifo index, die waarschijnlijk zal wijzen op zwakkere groei van de Duitse economie. Daarnaast komen president François Hollande, Bondskanselier Angela Merkel en premier Mariano Rajoy op bezoek bij premier Mario Monti in Rome voor crisisoverleg.

 

Bedrijfsnieuws

AamigoO dochteronderneming Corso Informatica en Ordina zijn door overheidsinstanties gekozen als één van de voorkeursleveranciers voor het inhuren van ICT-personeel. De mantelovereenkomst heeft een looptijd van twee jaar en een optie tot verlenging. De potentiële contractwaarde bedraagt 130 miljoen euro. De overheidsinstanties in kwestie zijn onder meer het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Raad voor de rechtspraak.

 

Verwachtingen

- Ifo index Dld juni 105,9 (Bloomberg) vorig 106,9

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.