Damrak bouwt voort op winsten Wall Street en Azië

Datum: 13-6-2012

Geplaatst op 13 June 2012

AEX futures winnen meer dan een half procent voorafgaand aan de Amerikaanse detailhandelsverkopen en een Italiaanse schuldenveiling.

Het Damrak opent vanochtend naar verwachting hoger in het kielzog van winsten gisteravond op Wall Street en vanochtend op de Aziatische beurzen.

 

AEX futures winnen 0,4 procent. De AEX steeg op dinsdag 0,2 procent naar 292,01 punten waarbij een stijging van de Spaanse rente beleggers nog de zenuwen gaf. De 10-jaars Spaanse rente steeg in de middag naar 6,83 procent, om vervolgens te sluiten op 6,71 procent.

 

De verwachte openingswinst voor het Damrak komt nadat Wall Street gisteren steun vond in uitspraken van Chicago Fed president Charles Evans, die herhaalde dat hij meer stimulering wil om de werkloosheid naar beneden te krijgen. Evans heeft pas in 2013 weer een stem in de FOMC, het orgaan binnen de Fed dat belast is met het monetair beleid.

 

De S&P 500 steeg gisteren 1,2 procent naar 1.324,18 punten. In Azië sloot de Nikkei 0,6 procent hoger op 8.587,84 punten na meevallende cijfers voor de maandelijkse Japanse machineorders.

 

Beleggers kijken vandaag uit naar de Amerikaanse detailhandelsverkopen en een veiling van schatkistpapier door Italië om 11:00. Italië gaat morgen naar de kapitaalmarkt voor de veiling van obligaties.

 

Bedrijfsnieuws

América Móvil heeft het belang in KPN verder uitgebreid door de aanschaf van 8 miljoen aandelen. Het Mexicaanse bedrijf verhoogde in een drietal transacties het kapitaalbelang in KPN naar 7,86 procent.

 

Verwachtingen

- Detailhandelsverkopen VS april -0,2% (Bloomberg) vorig 0,1%

- Detailhandelsverkopen exclusief auto's 0,0% (Bloomberg) vorig 0,1%

- Producentenprijzen VS april -0,6% (Bloomberg) vorig -0,2%

 

Terug naar beursnieuws

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.