Cryptomunten zouden mooie diversificatietool kunnen worden

Datum: 13-2-2018 13:44:29

(finanzen.nl) - Cryptomunten als belangrijke beleggingstool. Ze zouden in de toekomst beleggers kunnen gaan helpen bij het diversifiëren van hun aandelen- en obligatieportefeuilles. Dat voorzien analisten van de Global Research Unit van JPMorgan Chase in een nieuw onderzoeksrapport op het gebied van technologische ontwikkelingen.

De analisten hebben onderzoek gedaan naar een reeks onderwerpen gerelateerd aan cryptocurrencies en blockchain. CoinDesk kreeg een kopie in handen waarin met name wordt ingezoomd op de implicaties voor onder andere beleggers, financiële ondernemingen en centrale banken.

In het rapport wordt voorspeld dat voor cryptocurrencies op een dag een belangrijke positie is weggelegd bij de diversificatie van wereldwijde obligatie- en aandelenportefeuilles, zij het dat de auteurs dit wel met een slag om de arm doen. "Als historische rendementen, schommelingen in de markten en correlaties aanhouden, zouden cryptocurrencies mogelijk een serieuze rol kunnen gaan spelen bij het diversifiëren van iemands wereldwijde obligatie- en aandelenportefeuille", zo luidt de boodschap.

Als cryptocurrencies de deiningen en stormen op de markten in de komende jaren overleven, dan zullen ze een echt consistent deel worden van de wereldmarkt, aldus de analisten van de Global Research Unit van JPMorgan Chase."Hoogstwaarschijnlijk hebben ze dan hun huidige speculatieve fase achter zich gelaten." Dat betekent dat de bitcoin en andere digitale valuta's dan garant zullen staan voor normalere rendementen en normalere volatiliteit (beide veel lager dan nu en al helemaal ten opzichte van 2017). Hetzelfde geldt ten aanzien van de correlatie met andere assets. Volgens de auteurs zouden crypto's een positie kunnen gaan innemen zoals goud.

Deze toekomstbespiegelingen lijken echter in contrast te staan met eerdere opmerkingen van Jamie Dimon, de Chairman, president en Chief Executive Officer van de Amerikaanse bank. Zijn opmerking uit 2017, dat de bitcoin fraude is, is intussen berucht geworden. De auteurs van het rapport stellen duidelijk dat het onwaarschijnlijk is dat cryptocurrencies weer van de aardbodem zullen verdwijnen. "Ze zullen sowieso gemakkelijk kunnen overleven in verschillen vormen en bij spelers die naar meer decentralisatie, peer-to-peer netwerken en anonimiteit verlangen."

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.