Cryptohackers richten steeds meer hun vizier op cryptobeleggers

Datum: 12-7-2018 09:57:02

(finanzen.nl) - Criminelen proberen steeds meer de wallets van onnozele cryptobezitters leeg te roven door persoonlijke gegevens binnen te hengelen. Dat signaleert de Britse zakenkrant Financial Times.

"Het soort mensen dat tegenwoordig bitcoins koopt en gebruikt, is minder technisch onderlegd dan in het verleden. Die mensen trappen sneller in een phishing-aanval", zegt Tom Robinson tegen de Financial Times. Hij is medeoprichter van Elliptic, een start-up die misbruik van cryptomunten door criminelen tegengaat.

Elliptic heeft het aantal phishing-aanvallen zien vervijfvoudigen sinds begin dit jaar. Bij phishing doen kwaadwillenden zich voor als een handelsbeurs of aanbieder van een wallet. De website is vaak identiek, maar in de url is net een letter anders. Denk daarbij aan blockchain.info, maar blockchien.info.

Gebruikers hebben dan niet door dat ze op een nepsite zijn beland en voeren hun gegevens in, waaronder de privésleutel van hun wallet. Zo kunnen de criminelen bij de cryptomunten, die ze meteen doorsluizen naar hun eigen wallets.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.