China gaat bijdrage leveren aan crisisfonds IMF

Datum: 18-6-2012

Geplaatst op 18 June 2012

Naast China zullen naar verluidt ook Brazilië, Rusland en India ook een storting doen in het IMF, geld dat in de eurozone crisis kan worden ingezet.

 

China zal een bijdrage leveren aan het crisisfonds van het Internationaal Monetair Fonds waarmee landen die door de eurozone crisis zijn getroffen kunnen worden geholpen. Dit meldt persbureau Reuters naar aanleiding van uitspraken zondag van de Chinese vice-minister van Financiën Zhu Guangyao voorafgaand aan de G20-top in Mexico.


Zhu Guangyao heeft “het volle vertrouwen dat het IMF zijn doelstelling om het crisisfonds met 430 miljard dollar te vullen zal realiseren en China zal zeker een bijdrage leveren,” zo quote Reuters de minister.


Tijdens de G20-top in Mexico, die maandag begint, zal de eurozone crisis boven aan de agenda staan. Naar verluidt overwegen Rusland, Brazilië en India ook een bijdrage te leveren. Een toezegging voor meer geld zal gepaard gaan met de eis voor meer macht binnen het IMF.

 

Het IMF heeft al toezeggingen van met name Europese landen voor een bedrag van 340 miljard dollar. De Verenigde Staten overwegen geen storting te doen in het crisisfonds.

 

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.