Brussel voorspelt dat begrotingstekort van Italië kan oplopen tot 2,9 procent

Datum: 8-11-2018 12:46:50

(AFN) - Ook voorspelt Brussel met 1,2 procent een minder optimistische economische groei dan de 1,5 procent waar Rome volgend jaar op rekent.

Volgens EU-commissaris Pierre Moscovici (economische en financiële zaken) heeft de commissie Italië, dat op ramkoers ligt over de afgewezen conceptbegroting, in haar herfstraming niet anders behandeld dan andere landen. "Wij hebben voorzichtigere verwachtingen over de binnenlandse consumptie en investeringen", aldus de Fransman.

De commissie waarschuwt dat een hoger begrotingstekort de gewenste verdere reductie van de staatsschuld bedreigt. De Italiaanse schuld blijft volgens Brussel de komende drie jaar op 131 procent van het bbp hangen.

De commissie heeft Italië tot dinsdag gegeven om een nieuwe begroting in te dienen. Gebeurt dat niet dan kan Brussel een strafprocedure tegen het land beginnen.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.