Brexit drijft grote Japanse bank naar Nederland

Datum: 11-1-2019 06:31:56

(finanzen.nl) - De brexit heeft een voordeel voor Amsterdam als financieel centrum. Een van de veertig grootste banken ter wereld, de Japanse Norinchukin Bank, komt naar Amsterdam en verlaat het VK. De bank maakt de stap vandaag bekend.

Norinchukin is bijna 100 jaar oud en heeft een balanstotaal van ruim 800 miljard euro. De bank beheert circa 400 miljard aan beleggingen. In Japan is Norinchukin vanouds sterk thuis in de landbouwsector. De bank is met zijn coöperatieve structuur een beetje de Japanse Rabobank.

In Londen houdt de Norinchukin Bank-dochter zich vooral bezig met vermogensbeheer. In Amsterdam zal Norinchukin Bank de activiteiten gaan verbreden, meldt het Financieele Dagblad.

Het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat juicht de komst van de Japanse bank toe. Het laat volgens de NFIA zien dat Nederland echt het zakencentrum van Europa is.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.