Bitcoindump? Beleggers in bitcoins tandenknarsen

Datum: 13-3-2018 15:43:05

(finanzen.nl/Business Insider Nederland) - De koers van de bitcoin zakte afgelopen week weg, toen bleek dat Nobuaki Kobayashi, curator van de omgevallen cryptobeurs Mt Gox, sinds eind vorig jaar voor een bedrag van 400 miljoen dollar bitcoins heeft verkocht.

De belangrijkste cryptomunt ter wereld kreeg een tik, toen beleggers zich realiseerden dat de curator van Mt Gox nog over een voorraad bitcoins ter waarde van 1,7 miljard dollar beschikt en die op de markt kan dumpen.

In verschillende berichten van gespecialiseerde bitcoinwebsites wordt echter gesteld dat de curator van Mt Gox tot ten minste eind september dit jaar geen bitcoins meer zal verkopen.

De volgende bijeenkomst met schuldeisers van Mt Gox vindt plaats op 18 september. NewsBTC meldde: "Velen hopen dat Kobayashi [de curator van Mt Gox, red] geen bitcoin meer kan dumpen op de markt, met het oog op de volgende rechtszitting over zes maanden."

Dinsdagmiddag noteerde de cryptomunt een waarde van 9153,79 dollar. Zie hier meer over het prijsverloop van de bitcoin.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.