Bitcoin lijkt zijn bodem te hebben gevonden

Datum: 12-2-2018 12:24:33

(finanzen.nl) - De bitcoin lijkt deze week een solide baken te worden in een woelige omgeving waarin beleggers een veilige vluchthaven proberen te vinden.

De bitcoin wist geleidelijk terug te klauteren vanuit het dal van 5922 dollar die de cryptomunt vorige week dinsdag aantikte, het laagste punt in vier maanden. De bitcoin wist naar 9069 te klimmen, ook al moest de virtuele valuta weer aardig wat van dat niveau prijs geven. Op maandag noteerde hij een groot deel van de dag net iets boven de 8720 dollar, zo toont CoinMarketCap. Volgens Bloomberg lijkt de bitcoin de bodem te hebben bereikt, en noemt de volatiele munt een mogelijk bastion van stabiliteit.

De angst voor stijgende rentes en voor een hard oplopende inflatie waren afgelopen week sterk bepalen voor de massale vlucht uit de aandelenmarkten. In Amsterdam ging de AEX-index in een week tijd bijna 6 procent omlaag. Op de Amerikaanse beurzen smolt ruim 5 procent weg. Aandelen en valuta's uit opkomende markten kregen ook een forse knauw, terwijl Amerikaanse staatsobligaties met een kortere looptijd juist als veilige vluchthaven in tel waren.

Beleggers schijnen een stuk meer genegen tot risicoaversie. En het lijkt erop dat de bitcoin daar deze week van profiteert. Fans van de bitcoin noemen de munt vaak een ideale toevluchtshaven in geval van onrust op de financiële markten, aangezien cryptocurrencies als assets niet gecorreleerd lijken aan de bredere markt. En als asset is de bitcoin ook niet gevoelig voor de deiningen die landen, centrale banken en bedrijven veroorzaken, behalve als het gaat om regelgeving ten nadele van crypto's.

De "do no harm"-benadering van cryptocurrencies, die Amerikaanse toezichthouders tijdens een Senaatshoorzitting vorige week innamen, leidde tot de rebound van de bitcoin. Daarbovenop zijn beleggers beleggers stilaan de schrik te boven gekomen van de aangescherpte regelgeving in China en Zuid-Korea.

Makkelijk cryptovaluta kopen? Dit zijn de mogelijkheden! (ADV)

ripple kopen - litecoin kopen - ethereum kopen - bitcoin cash kopen - bitcoin kopen

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.