Beurzen over breed front aan het plussen

Datum: 14-2-2018 10:51:13

AMSTERDAM (AFN) -

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,5 procent in de plus op 523,39 punten. De MidKap klom 0,8 procent tot 795,95 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 0,6 procent.

Op het Damrak werden de resultaten van DSM beloond met een stevige koerswinst. Beleggers keken verder uit naar het belangrijke Amerikaanse inflatiecijfer, dat later op de dag wordt vrijgegeven.

DSM behoorde tot de sterkste stijgers bij de hoofdfondsen met een winst van ruim 3 procent. Het speciaalchemiebedrijf zag de resultaten in 2017 flink verbeteren en verwacht de financiële doelstellingen voor dit jaar te overtreffen. Ook keert het bedrijf meer dividend uit.

Twee dalers in de AEX

Olie- en gasconcern Shell en oliedienstverlener SBM Offshore waren de enige dalers met minnen van 0,4 procent.

In de MidKap zakte ASR 0,4 procent. De top van de verzekeraar krijgt de komende jaren een forse salarisverhoging. Volgens de raad van commissarissen zijn de salarissen van de bestuurders achterop geraakt bij die van de concurrentie. De afgelopen zeven jaar was ASR eigendom van de Staat en mocht het bedrijf de topsalarissen niet aanpassen.

Bij de kleinere bedrijven kreeg Takeaway.com er 3,8 procent bij. De maaltijdbezorger kreeg een koopadvies van NIBC en ESN.

Onvrede met Crédit Agricole

In Zürich klom Credit Suisse meer dan 3 procent na goed ontvangen resultaten. De Zwitserse bank profiteerde van kostenbesparingen en goede prestaties bij het vermogensbeheer.

Beleggers waren niet tevreden over de kwartaalcijfers van Crédit Agricole. De tweede bank van Frankrijk boekte meer winst in het vierde kwartaal maar daalde desondanks 3 procent in Parijs. De Franse distributeur van elektronische componenten Rexel klom ruim 7 procent na een positief handelsbericht.

Hennes & Mauritz leverde een eerder winst weer in en zakte 2,5 procent in Stockholm. De Zweedse modeketen liet weten goede hoop te hebben dat er volgend jaar weer meer kleding wordt verkocht bij zijn fysieke winkels. Het Duitse staal- en industrieconcern ThyssenKrupp daalde in Frankfurt 0,5 procent na publicatie van de resultaten.

De euro was 1,2350 dollar waard, tegen 1,2364 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie kostte 0,6 procent minder op 58,81 dollar. Brentolie zakte 0,4 procent en werd verhandeld voor 62,50 dollar per vat.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.