Beursblik: winst en outlook TKH onder verwachting

Datum: 15-8-2017

De omzet van TKH Group in het eerste halfjaar van 2017 was zoals verwacht, maar de winst kwam wel 10 procent onder de consensus uit, net als de outlook voor heel 2017. Dit concludeerde analist Michael Roeg van Degroof Petercam in een reactie op de resultaten van het bedrijf uit Haaksbergen.

Zowel de aangepaste nettowinst als het bedrijfsresultaat (EBITA) was volgens Roeg teleurstellend. Het EBITA-resultaat in de Telecom tak overtrof de verwachtingen. In Industrial was de EBITA conform de ramingen, maar in Building was deze tegenvallend als gevolg van hogere kosten.

De EBITA-marge daalde ten opzichte van de eerste helft in 2016 met 20 basispunten naar 9,8 procent. Roeg en de consensus rekenden juist op en stijging naar 10,9 procent.

De analist was positief gestemd over de verkregen orders van het onderdeel VMI dat bandenbouwmachines maakt. De ordergroei is volgens Roeg veelbelovend voor deze activiteiten in 2018.

De outlook voor 2017 stelde de analist daarentegen teleur. TKH verwacht een aangepaste nettowinst tussen 92 miljoen en 97 miljoen euro. Roeg ging uit van 109 miljoen euro. De outlook van TKH betekent dat in de tweede helft van 2017 een nettowinst moet worden behaald van 47 miljoen tot 52 miljoen euro. Roeg had 57 miljoen euro geraamd.

Degroof Petercam is te spreken over de lange vooruitzichten voor TKH. Roeg wees op de sterke staat van dienst qua omzetgroei, veerkrachtige marges en een sterke vrije kasstroom die verdere groei mogelijk maakt. Omdat het koersdoel recentelijk werd bereikt heeft Roeg nu een Houden advies op het aandeel, met een koersdoel van 52,00 euro.

Het aandeel TKH Group daalde op een groen Damrak 10,3 procent tot 47,31 euro.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.