Beursblik: overname Grupo Modelo (Corona) goed voor ABInBev

Datum: 25-6-2012

Geplaatst op 25 June 2012

ABInBev zou Grupo Modelo nog winstgevender kunnen maken, meent een analist van KBC Securities.

ABInBev zou er goed aan doen Mexico's grootste brouwer Grupo Modelo volledig over te nemen, schrijft analist Wim Hoste van KBC Securities in een note. Volgens Hoste zou ABInBev Grupo Modelo sterke EBITDA-marge van 30,1 procent verder kunnen uitbouwen door middel van kostenbesparingen. Ook is ABInBev's balans sterk genoeg om het resterende belang van 50 procent in handen te krijgen, rekent Hoste. De analist stelt dat de grote vraag is of en waarom de oprichters van Grupo Modelo hun belang van willen verkopen. “Komt het omdat Heinekens activiteiten in Mexico steeds succesvoller zijn of is het iets anders,” vraagt de analist zich af.

 

ABInBev staat bij KBC Securities op Houden met een koersdoel van 56 euro. Op de beurs van Brussel stijgt het aandeel 1,0 procent naar 56,18 euro. De BEL20 daalt 0,5 procent.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.