Beleggers zien de bitcoin nog niet als de hedge tegen onrust op de beurzen

Datum: 11-10-2018 09:36:58

(finanzen.nl) - Op donderdag zit er na weken van stagnatie eindelijk weer beweging in de bitcoin. Maar het is wel een drastische beweging naar beneden. De digimunt gleed op een gegeven moment voorbij de grens van 6200 dollar en bereikte met een prijs van 6125 dollar het laagste punt sinds 19 september.

De bitcoin wist later weer de 6200 dollar te passeren. Volg hier de jongste koers

De huidige malaise op de aandelenbeurzen, van Wall Street, Azië tot en met Europa, laat bitcoinbeleggers niet onberoerd. Het lijkt erop dat ze eieren voor hun geld kiezen en gezien de turbulentie liever hun bitcoins van de hand doen.

Nog geen vervanger van goud

Daarmee wordt niet bewaarheid met wat verscheidene bitcoin bulls herhaaldelijk hebben gesuggereerd. Namelijk dat de bitcoin, ook wel door menigeen het 'digitale goud' genoemd, als hedge voor beleggers zou kunnen gaan dienen in geval van crisis en andere malaise op de aandelenbeurzen (en overige financiële markten).

De bitcoin is ondertussen vaak aangehaald als een vervanger voor het echte gele metaal. In elk geval is dat niet op donderdag zo. De tijd zal het leren. Op donderdag boekte de goudprijs in elk geval terreinwinst. Om half twaalf ging die prijs met 0,54 procent omhoog en was een troy ounce goud ruim 1200 dollar waard. Volg hier de meest actuele stand.

Ommezwaai naar het echte gele metaal

Beleggers zouden nu best wel de ommezwaai kunnen maken naar alternatieve investeringen voor aandelenbeleggingen, die onder druk zijn komen te staan. Walter Pehowich, Executive Vice President of Investment Services bij Dillon Gage Metals, stelt tegenover Investing.com dat ze mogelijk dekking zoeken tegen de hoge schuldenlasten van landen en de oplopende inflatieniveaus. Goud lijkt daarbij weer sterk in beeld te komen.

"Met de neergaande markten zijn mensen hun posities van goud in hun asset allocatie weer aan het opvoeren", zo bemerkt Michael Matousek, Head Trader bij U.S. Global Investors.

Het beeld bij de overige crypto's

In navolging van de bitcoinprijs zakten ook de prijzen van de meeste andere crypto's in de top honderd van belangrijkste altcoins. Volgens gegevens van CoinMarketCap leverde de ethereum, de nummer twee in cryptoland, op moment van schrijven 11,23 procent in. De ripple (XRP) , de nummer drie, gleed zelfs met bijna 13 procent naar beneden.

Voor de rest werd het scorebord voor het merendeel ook gevuld met dikke minnen. Verhoudingsgewijs hield de bitcoin zich dan nog redelijk staande. Net voor half twaalf, zet deze crypto een verlies van ruim 5 procent op het bord en noteerde zo op bijna 6252 dollar.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2019 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.