AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak tot licht lager

Datum: 27-4-2012

Geplaatst op 20 April 2012


De AEX opent naar verwachting licht lager als resultaat van een lager Wall Street, zorgen over een traag verlopend herstel van de Amerikaanse economie, maar ook beter dan verwachte cijfers van Microsoft.

 

Koen Bender, vermogensbeheerder bij Mercurius Vermogensbeheer, verwacht een openingsverlies van 1 punt. "En dan zal de markt moeten reageren op het Duitse ondernemersvertrouwen en de cijfers van grote Amerikaanse bedrijven als general Electric en uitkijken naar de G-20 top in Washington. Op de achtergrond zijn de Franse presidentsverkiezingen, die dit weekend de eerste ronde beleven, cruciaal", aldus Bender.

 

Leo Montfrooij, vermogensbeheerder bij TE-Effecten, is wat positiever gestemd oven de opening. "Ik verwacht een vlakke opening. We zijn donderdag op het laagste punt gesloten en de AEX noteert ook weer dicht bij zijn steun, die ligt op 304 punten. Ik denk dat na opening de AEX even kan opveren tot aan het moment van publicatie van het ondernemersvertrouwen in Duitsland. Ik sluit overigens niet uit de optie-expiratie van vrijdag, net als donderdag, voor de nodige onverwachte onrust kan zorgen", aldus Montfrooij.

 

De Nederlandse bedrijvenagenda is vrijdag licht gevuld. Alleen Ziggo en Value8 hebben de kwartaalresultaten bekend gemaakt. Fondsen uit het buitenland met cijfers zijn General Electric, Honeywell, McDonald's en Schlumberger, waarbij met name de eerste de aandacht trekt.

 

De macro-agenda bevat uit Duitsland de producentenprijzen over maart en het ondernemingsvertrouwen over april. Uit Nederland komt het consumentenvertrouwen.

 

Vrijdag staan er geen macrodata uit de VS geagendeerd. Wel is er de start van de G-20 vergadering in Washington.

 

De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag lager gesloten, vanwege tegenvallende Amerikaanse wekelijkse steunaanvragen, waarbij de cijfers door de markt werden geinterpreteerd als een signaal dat het economisch herstel van 's werelds grootste consument van olie aan momentum verliest. De maartfuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange $0,40 lager op $102,27.

 

De AEX-index sloot donderdag 1% lager op 306,76 punten, het laagste punt van de dag. De Midkap zakte 0,6% op 518,63 punten. De Smallcap eindigde 0,5% in de min op 417,44 punten.

De Dow Jones-index eindigde 0,5% lager op 12.964,10 punten. De S&P 500 daalde 0,6% tot 1.376,92 punten, terwijl de Nasdaq 0,8% afstond tot 3.007,56 punten.

 

De Duitse bunds zijn donderdag hoger gesloten, waarmee de markt zijn verliezen van eerder op de dag goedmaakte, in reactie op berichten over een mogelijke downgrade van de kredietwaardigheid van Frankrijk.

 

De Nikkei-225 sloot vrijdag 0,3% lager op 9.561,36 punten.

 

De euro kost vrijdagmorgen om circa 8.25 uur $1,3151 tegen $1,3134 donderdag om circa 17.45 uur.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.