AkzoNobel bereikt akkoord met Elliott over normaliseren relatie

Datum: 16-8-2017

AkzoNobel heeft overeenstemming bereikt met de activistische aandeelhouder Elliott Advisors om de relatie tussen de twee onderneming te normaliseren. Dit maakte AkzoNobel woensdag voorbeurs bekend, nadat er recent "constructieve gesprekken" werden gevoerd.

"Ik ben verheugd dat onze recente, constructieve besprekingen met Elliott het begrip tussen beide partijen heeft verbeterd", zei voorzitter Antony Burgmans van de raad van commissarissen van AkzoNobel in een toelichting.

Onderdeel van het akkoord is dat Elliott de strategie van AkzoNobel om de tak Specialty Chemicals af te splitsen, zal ondersteunen.

Ook zal Elliott de benoeming van Thierry Vanlancker als CEO van AkzoNobel steunen tijdens de komende buitengewone aandeelhoudersvergadering op 8 september.

AkzoNobel en Elliott zijn daarnaast, onder de voorwaarden van een standstill overeenkomst, overeengekomen de aanhangige juridische procedure op te schorten voor de duur van ten minste drie maanden.

In een reactie zei CEO Gordon Singer van Elliott "verheugd" te zijn met de bereikte standstill. "Als aandeelhouders kijken wij ernaar uit om voort te bouwen op de recente, constructieve dialoog met de onderneming."

Verder meldde AkzoNobel woensdag de voordracht van twee nieuwe commissarissen, te weten Sue Clark en Patrick Thomas. Deze op handen zijnde benoemingen worden ook door Elliott gesteund.

AkzoNobel wil nog een derde kandidaat nomineren en zal daarvoor zijn grootaandeelhouders, waaronder Elliott, raadplegen.

Het aandeel AkzoNobel sloot dinsdag in een groene AEX 0,3 procent hoger op 76,57 euro.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.