Aandeelhouder ziet donkere wolken boven de verhuizing van Unilever

Datum: 12-7-2018 07:59:15

(finanzen.nl/AFN) - De notering van Unilever zal bij de verhuizing waarschijnlijk komen te vervallen uit de toonaangevende FTSE 100-index van de beurs in Londen. Lindsell Train, die 2,5 procent van de aandelen Unilever bezit, waarschuwt voor mogelijk ongemak en verhoogde risico's voor zijn klanten door de verhuizing.

Hij vermoedt een richting uitgeduwd te worden van geforceerde verkopen van aandelen op momenten en voor prijzen op momenten die niet kunnen worden uitgekozen.

Het was- en levensmiddelenconcern heeft zelf aangegeven zijn notering in Londen te houden, maar erkende wel dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de notering in de FTSE 100 behouden blijft. Door een vertrek uit die hoofdindex is het volgens analisten een stuk minder waarschijnlijk dat Britse fondsmanagers het aandeel Unilever in hun beleggingsportefeuilles opnemen.

Unilever is op een charmeoffensief geweest om Britse aandeelhouders gerust te stellen in aanloop naar een stemming over de verhuizing. Volgens de Financial Times heeft een aantal grote aandeelhouders echter gezegd dat Unilever weinig openstond om te luisteren naar hun zorgen.

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.