10 dingen die je moet weten over de beurs vandaag

Datum: 25-1-2018 07:21:58

1. Het is Draghi-day

Beleggers zullen vooral gespitst zijn of ECB-president Mario Draghi meer details zal prijsgeven over de afbouw van het omvangrijke obligatie-opkoopprogramma in zijn toelichting op het rentebesluit. Ook zijn beleggers benieuwd of Draghi iets zal zeggen over de euro, die de afgelopen tijd sterk is opgelopen. Analisten verwachten geen agressievere centrale bank.

2. Nieuws over de Duitse economie

De nieuwe stand van de Duitse ifo index voor het ondernemersklimaat wordt eveneens bekend gemaakt. Het consumentenvertrouwen in Duitsland is licht toegenomen, meldde het onderzoeksbureau GfK vanochtend.

3. Sligro komt met resultaten

Op het Damrak kwam Sligro met resultaten. Het groothandelsbedrijf zag de winst en omzet in 2017 stijgen en wil het dividend verhogen. Het bedrijf zette ook zijn supermarktketen Emté in de etalage.

4. HAL keert minder dividend uit

HAL laat weten dat de waarde van zijn bezittingen in 2017 is gedaald en er een lager dividend zal worden uitgekeerd. De investeerder wil nu per aandeel 6,20 euro uitkeren, waar over 2016 nog een dividend van 7,10 euro werd geboden.

5. Advieswijzigingen

Het aandeel Vastned beweegt mogelijk op een advieswijziging. Berenberg schroeft zijn aanbeveling voor de vastgoedinvesteerder terug. De analisten van UBS komen met een rapport over Galapagos, waarin het volgen van het biotechnologiebedrijf wordt herstart met een neutraal-advies.

6. Novisource ontvangt bod

Novisource heeft een bod ontvangen op zijn concultancy-activiteiten en heeft zijn bemiddelingsactiviteiten in de etalage gezet. Het bedrijf is de bieding van een niet bij naam genoemde partij op de consultancytak momenteel aan het bestuderen.

7. TMG 21 februari van de beurs

Het verzoek voor de beëindiging van de beursnotering van Telegraaf Media Groep (TMG) is goedgekeurd door beursexploitant Euronext. De laatste handelsdag in het aandeel TMG is op 21 februari.

8. Alumexx gaat Europa in

Alumexx wil de komende jaren ‘in hoog tempo' haar marktpositie verder uitbouwen in Europa. Het bedrijf, dat aluminium klimmaterialen maakt voor de doe-het-zelfmarkt, streeft daarbij naar een omzet van nu circa 1,4 miljoen euro naar 6,5 miljoen euro tegen 2020.

9. Cijfers elders in Europa

Beleggers krijgen in Europa cijfers te verwerken van onder andere drankenconcern Diageo, luxe artikelenmaker LVMH en de Noorse Nordea. In Davos spreekt de Britse premier Theresa May het World Economic Forum toe.

10. Beurzen elders en euro

De beurzen in Azië hebben hun rug recht gehouden ondanks toenemende zorgen over een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De verliezen in Tokio en Hong Kong worden gecompenseerd door winsten in Zuid-Korea en Shanghai.

De Europese beurzen sloten woensdag lager. De AEX-index zakte 0,8 procent tot 566,04 punten en de MidKap daalde 0,9 procent tot 852,28 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tot 1,2 procent. In New York gingen de beurzen gemengd de handel uit.

De euro was 1,2428 dollar waard, tegen 1,2390 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent duurder op 66,19 dollar. Brentolie klom 0,5 procent en kostte 70,92 dollar per vat

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.