Stop loss order

Stop loss order - logo

Stop loss order

Bij een stop loss order, of stop order of limiet order, wordt vooraf een bepaalde prijs afgegeven waarboven of beneden gekocht of verkocht mag worden.

Stel dat een belegger zijn aandelen X wil verkopen. Op de beurs schommelt de koers van X rond de 8 euro. De belegger wil zijn aandelen pas verkopen als de koers boven 9 euro is, maar wel alvast de order inleggen. Dan geeft hij zijn verkooporder een stop loss van 9 euro mee. Zodra in het orderboek 9 euro of meer wordt geboden, wordt de order afgewikkeld.
De stop loss order wordt ook gebruikt door mensen die aan de hand van technische analyse beleggen. Stel dat ze pas bij doorbraak van een weerstand op 10 euro willen kopen. Dan kan een kooporder worden ingelegd met een limiet op 10 euro. Komt de koers op of boven 10 euro, dan wordt de order zo snel mogelijk uitgevoerd door de beurs.

Het instellen van een stop loss order kan verliezen beperken. Dus als men niet meer dan 12 procent onder de prijs die hij of zij betaald heeft voor een aandeel wil verliezen dan blijft het ook beperkt tot 12 procent.

Als een grote partij een grote stop loss order heeft ingelegd, kan het voorkomen dat door bijvoorbeeld paniek als 9/11 of de aardbeving in Japan heel veel verkooporders tegelijkertijd worden uitgevoerd. Dat heeft dan een versnellend effect.

Het kan ook voorkomen dat de stop loss van de partij is uitgelekt in de markt, waardoor handelaars proberen de koers onder dat niveau te drukken, om vervolgens tegen nog lagere koersen weer terug te kopen.

Wilt U meer informatie over deze dienst,of direct lid worden, Klik dan hier of bel dan vrijblijvend een van onze medewerkers op: 023 - 528 88 51. Zij staan U graag te woord

Klik hier voor het behaalde rendement met onze signalen.

Klik hier om u gelijk aan te melden.

Nieuws

Copyright © 2017 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.