Steunlijn

Steunlijn - logo

Steunlijn

Steun (-lijn) De steun of steunlijn is het verschijnsel in de technische analyse dat koersen vaak moeite hebben om neerwaarts door een bepaald niveau heen te breken.

Kennelijk is er een bepaalde prijs, waar de markt het aanbod volledig kan absorberen, zodat er geen verder koersverlies plaatsvindt. Bij het tekenen van steun en weerstandslijnen moeten we een paar punten in de gaten houden: 1. Hoe vaker de koers in de buurt van de lijn komt hoe beter het is. 2. Het verdient de voorkeur als het mogelijk is om parallel een weerstandslijn te trekken 3. Samenhangend met de vorige punten is het vermijden van zogenaamde “spikes”. Dit zijn kortstondige pieken van korte duur. en ook bij de point and figure charts komen we het begrip steun tegen. We tekenen een stijgende steunlijn bij point and figure als volgt: We zoeken de laagste \"x\" kolom op. Vandaar uit trekken we onder een hoek van 45 graden een lijn. Dit is de stijgingssteunlijn.

Wilt U meer informatie over deze dienst,of direct lid worden, Klik dan hier of bel dan vrijblijvend een van onze medewerkers op: 023 - 528 88 51. Zij staan U graag te woord

Klik hier voor het behaalde rendement met onze signalen.

Klik hier om u gelijk aan te melden.

Pagina's

Nieuws