RSI

RSI - logo

RSI

Indicator binnen de Technische Analyse.

Het kan goed zijn dat technische analisten relatief veel last hebben van RSI. Lijntjes tekenen met een computerprogramma is immers een onprettige muisbeweging wat van invloed kan zijn op je spieren. Maar in de technische analyse doelt men met RSI op wat anders en wel: de relatieve sterke index (RSI).

Welles Wilder
De RSI is in 1978 ontwikkeld door J. Welles Wilder en is een populaire indicator. De indicator kijkt of een aandeel te veel is gekocht of te veel is verkocht. De waarde van de RSI ligt tussen de 0 en 100. Ligt de waarde op 30 of lager, dan is het aandeel 'te veel verkocht' en is het advies: kopen. Ligt de waarde op 70 of hoger, dan is het aandeel 'te veel gekocht' en luidt het devies: verkopen.

Weerstanden en steunen
De RSI wordt doorgaans in combinatie met steunen en weerstanden bekeken. Botst een koers tegen een weerstandslijn (de bovenste lijn die de
toppen verbindt) en is de RSI 70 dan is dit een duidelijk signaal om je winst veilig te stellen: het aandeel is volgens de RSI-indicator al veel gekocht en zal dus moeite hebben om uit het niets die lastige weerstandslijn te doorbreken. Beweegt een koers zich rondom de steunlijn (de onderste lijn die de bodems met elkaar verbinden) en is de RSI 30, dan is dat een koopsignaal. De RSI geeft immers aan dat velen het aandeel al hebben verkocht. De kans is hierdoor relatief klein dat de grafiek uit het niets naar beneden valt.

Wilt U meer informatie over deze dienst,of direct lid worden, Klik dan hier of bel dan vrijblijvend een van onze medewerkers op: 023 - 528 88 51. Zij staan U graag te woord

Klik hier voor het behaalde rendement met onze signalen.

Klik hier om u gelijk aan te melden.

Pagina's

Nieuws

Google pagina's

Copyright © 2017 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.