Online brokers

Online brokers - logo

Online brokers

Online beleggen kan bij pure internetbrokers, zoals Alex en Binck, en bij grootbanken.

In de jaren tachtig werd een beursorder voor veel geld geplaatst bij een bank. In de jaren negentig ging de belegger massaal over op de telefonische beursorderlijn. Via de telefoon konden orders tegen een sterk gereduceerd tarief worden geplaatst. De meerderheid van de beleggers plaatst tegenwoordig beursorders via internet.

Snelheid
Een beursorder die is doorgegeven via internet is binnen een paar seconden aangekocht. In de jaren negentig duurde het uitvoeren van een optieorder minimaal een kwartier. Orders werden toen geprint op de vloer in de vorm van een ‘orderticket’, die een loopjongen naar de grote jongens bracht die er door luid geschreeuw uiteindelijk voor zorgden dat je de opties kreeg die je wilde hebben.

Alex en Binck
Alex Beleggersbank maakte in 1999, als eerste in Nederland, zelfstandig beleggen via internet beschikbaar voor de particuliere belegger. Daarvoor was beleggen alleen mogelijk via grootbanken. In 2000 volgde de tweede pure internetbroker: BinckBank. In juni 2006 belegden 45 duizend particuliere beleggers bij BinckBank. Alex had in augustus 2006 94 duizend klanten. Alex is sinds maart 2003 een onderdeel van Rabobank Nederland.

Tarieven
De tarieven tussen de verschillende online beursmakelaars zijn groot. Belegger.nl verricht jaarlijks onderzoek naar de prijs-kwaliteitverhouding van internetbrokers. In mei 2006 was het laatste onderzoek. Daarbij werden drie beleggersprofielen gekozen: een rustige belegger, een actieve en een zeer actieve belegger, die ook op buitenlandse beurzen handelt. In alle categorieën komt het relatief onbekend Today’s Brokers als goedkoopste uit de bus.

Wilt U meer informatie over deze dienst,of direct lid worden, Klik dan hier of bel dan vrijblijvend een van onze medewerkers op: 023 - 528 88 51. Zij staan U graag te woord

Klik hier voor het behaalde rendement met onze signalen.

Klik hier om u gelijk aan te melden.

Nieuws

Google pagina's

Copyright © 2017 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.