NYSE

NYSE - logo

NYSE
De New York Stock Exchange (NYSE) is een Amerikaanse beurs.

De New York Stock Exchange is de grootste aandelebeurs ter wereld en gevestigd in een klein straatje in New York, Wall Street genaamd. Op deze oudste en grootste beurs ter wereld staan fondsen genoteerd zoals Coca-Cola, General Motors en Disney. De bijnaam van de NYSE is 'Big Board'.
Historie
De NYSE is opgericht op 17 mei 1792. De eerste locatie van de beurs was een kantoor op Wall Street in 1817. De beurs werd in 1934 erkend door de zogenoemde US Securities and Exchange Commission.
Aanslag
In 1920 is er een terroristisch aanslag gepleegd bij het gebouw van de NYSE. Daarbij verloren 33 mensen het leven en vielen meer dan vierhonderd gewonden. De daders zijn nooit gepakt.
Beursvloer
De NYSE werkt, in tegenstelling tot andere beurzen, nog steeds met een echte beursvloer. De NYSE maakte op 21 april 2005 bekend te gaan fuseren met een schermenbeurs uit Chicago, Archipelago. Door de fusie zal NYSE binnenkort beschikken over de benodigde technologie om ook over te stappen op een computer geregeld systeem.
Wilt U meer informatie over deze dienst,of direct lid worden, Klik dan hier of bel dan vrijblijvend een van onze medewerkers op: 023 - 528 88 51. Zij staan U graag te woord

Klik hier voor het behaalde rendement met onze signalen.

Klik hier om u gelijk aan te melden.

Nieuws

Google pagina's

Copyright © 2017 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.