Indexfonds

Indexfonds - logo

Indexfonds

Een fonds dat een marktindex volgt.

Wil je de Nederlandse AEX-index blindelings volgen, dan moet je 25 fondsen aanschaffen. Kies je voor een wereldwijde index, zoals de FTSE Eurotop 100, of de MSCI World Index, dan moet je nog veel meer aandelen kopen. Dat vergt een groot vermogen en veel transactiekosten. Het
kan eenvoudiger en goedkoper.

Fluisteren
Misschien heb je de woorden 'indexfonds' en 'tracker' wel eens horen fluisteren. Met deze producten ben je direct klaar. De manager van het fonds (lees: een computerprogramma) koopt alle aandelen die in de door jou gewenste index zitten in de juiste verhouding. Verandert de index van samenstelling, dan corrigeert het computerprogramma dit direct. Een indexfonds of een tracker koop je bij een bank, een beleggingsfondssupermarkt of beursmakelaar.

Roepen
Niet bij alle aanbieders kun je deze producten kopen. Financiële instellingen zijn namelijk niet gebaat bij een te groot succes van dit fenomeen: andere bankproducten leveren hun meer geld op. Vandaar dat je de woorden misschien hebt horen fluisteren maar niet hebt horen roepen.

Meer informatie over indexbeleggen in het dossier indexbeleggen.


Wilt U meer informatie over deze dienst,of direct lid worden, Klik dan hier of bel dan vrijblijvend een van onze medewerkers op: 023 - 528 88 51. Zij staan U graag te woord

Klik hier voor het behaalde rendement met onze signalen.

Klik hier om u gelijk aan te melden.

Pagina's

Nieuws

Google pagina's

Copyright © 2017 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.