Indexbeleggen

Indexbeleggen - logo

Indexbeleggen

Indexbeleggen is een passieve vorm van beleggen waarbij een beursindex wordt gevolgd.

De index die wordt gevolgd kan de Nederlandse AEX zijn, maar ook de Duitse Dax of de MSCI World Index, de belangrijkste index voor wie wereldwijd wil beleggen in aandelen. Ook is het mogelijk in een obligatie-indexfonds te beleggen.

Actief en passief
Actieve beleggers kopen en verkopen continu effecten met als doel een beter dan gemiddeld rendement te behalen. Het doel hiervan is meestal om de index te verslaan. Het is ook mogelijk om passief te beleggen, ook wel indexbeleggen genoemd. Het doel is dan om het beleggingsresultaat van een index te evenaren in plaats van te proberen die te verslaan. Indexbeleggen is eenvoudiger en ook goedkoper dan actief beleggen.

Meer informatie over indexbeleggen in het dossier indexbeleggen.


Wilt U meer informatie over deze dienst,of direct lid worden, Klik dan hier of bel dan vrijblijvend een van onze medewerkers op: 023 - 528 88 51. Zij staan U graag te woord

Klik hier voor het behaalde rendement met onze signalen.

Klik hier om u gelijk aan te melden.

Pagina's

Nieuws

Google pagina's

Copyright © 2017 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.