Zal de AEX het gapje vullen naar 550?

Door Team Beursfoon op 2018-04-13, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 547.50, een verlies van 0.08% en de andere beurzen in Europa gaan iets hoger van start. Wall Street sloot hoger, de Dow won 1.21% en de Nasdaq sloot 1.01% hoger nadat de bezorgdheid over een mogelijk militair ingrijpen in Syrië afnam. Trump twitterde dat een militaire aanval op Syrië misschien niet op handen is.

Uit de notulen van de ECB bleek dat de centrale bank slechts geleidelijk zal overgaan tot het afbouwen van het obligatie opkoopprogramma ter waarde van 30 miljard euro per maand en het verhogen van de rente. Dat is heel wat anders dan de uitlatingen van Ewald Nowotny eerder deze week, de Oostenrijker gaf aan dat de ECB de depositorente zou kunnen verhogen. Deze uitspraken waren op eigen titel gaf de ECB snel aan.

De Aziatische beurzen noteerden vrijdag gemengd, de Nikkei staat 0.55% hoger en de Hang Seng verliest 0.1%. De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,2328. Wij kijken vandaag uit naar de kwartaalcijfers van JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo. De AEX heeft steun op 545 en weerstand op 548 en 550. We zien nog een klein gapje naar 550 en daar moeten we weer alert worden. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

Gisteravond hielden we een online seminar bij de financiële telegraaf en de opkomst was massaal. De grote vraag was, zet de stijging van de afgelopen jaren door, of is de daling van Februari een voorbode voor meer winstnemingen. Het merendeel van de kijkers verwacht hogere koersen van minimaal 570 punten. Vele kijken hebben gebruik gemaakt van onze mooie aanbieding, klik hier een maak hier ook vandaag gebruik van en u doet vanaf maandag ook met ons mee!


UPDATE 10:00


UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 548.05, een winst van 0.15 punten of 0.03%. De Europese aandelenbeurzen kwamen en komen nog steeds nauwelijks van hun plaats. Beleggers doen het rustig aan na de opmars een dag eerder en kijken vooral uit naar de kwartaalcijfers van grote Amerikaanse banken als Wells Fargo, JPMorgan en Citigroup. Galapagos is koploper bij de hoofdfondsen met een winst van ruim 4 procent. Het biotechnologiebedrijf kondigde een nieuwe fase aan in een onderzoek van kandidaatmedicijn in patiënten met idiopatische longfibrose (IPF). Het programma zal naar verwachting in de tweede helft van het jaar beginnen.

In Londen kelderde Sage Group ruim 11 procent en leed het grootste dagverlies sinds 2001. Het Britse softwarebedrijf verlaagde zijn omzetverwachting na tegenvallende prestaties in de eerste jaarhelft. Hammerson zakte 11 procent. De Franse vastgoedinvesteerder Klépierre (plus 3,2 procent) ziet af van een overname van zijn Britse branchegenoot. De Aex blijft er zeer goed bij liggen en wij handelden weer in de Bunds. We moeten nu kijken voor een langere termijn bodem en doorbraak van de 550 punten, tot zo. 


UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 548.86, een winst van 0.96 punten of 0.18%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren tot 0,5 procent in het groen. De Amerikaanse aandelenmarkten betrachten voorzichtigheid in aanloop naar het weekeinde, vanwege signalen dat de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en zorgen over een mogelijke militaire actie tegen Syrië opnieuw oplopen. Daarnaast maakt de markt zich op voor de start van het cijferseizoen. Grote banken als JPMorgan Chase & Co, Citigroup en Wells Fargo hebben vanmiddag de boeken geopend.


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 548.05, een winst van 0.15 punten of 0.03%. De aandelenbeurs in Amsterdam liet een kleine plus zien, terwijl ook elders in Europa groene cijfers waren te zien op de koersenborden. Toen de VS echter open ging, draaide het sentiment even naar negatief, maar we sloten met de Aex dus rond het slot van gisteren. Slechte consumentenvertrouwencijfers gooiden wat roet in het eten. Beleggers hadden verder oog voor de kwartaalcijfers van de grote Amerikaanse banken Wells Fargo, JPMorgan Chase en Citigroup. Voor het weekend staan beleggers ook niet te trappelen, zeker met de huidige politieke spanningen. We hebben echter een goede performance gezien deze week, maar de turbulentie houdt dus nog even aan, is de verwachting voordat we een uitbraak van de 550 zien.  

Rolls-Royce daalde 1,5 procent. Het Britse industrieconcern moet nog meer vliegtuigmotoren onderzoeken omdat ze mogelijk niet stevig genoeg zijn. Het bedrijf meldde eerder al een probleem met bepaalde types van de Trent 1000-motoren die door Boeing in zijn Dreamliners worden gebruikt. Het bedrijvennieuws was verder schaars en de olieprijzen blijven in de lift. Wij verwachten dus nog wat turbulentie de komende week met wel hogere bodems op dit moment. We kijken terug op een drukke week en een succesvol seminar en wensen U een fijn weekend. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.