Weten van de zaak, einde van het vermaak? Wat steun testen

Door Team Beursfoon op 12-6-2018, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 566.56, een winst van 0.41% en ook de andere beurzen in Europa gaan hoger start na een positieve ontmoeting tussen Trump en Kim Jong-un. Wall Street sloot iets hoger, de Dow won 0.02% en de Nasdaq won 0.19% en wij vinden de reactie op de top erg lauw en sluiten het niet uit, dat we nu iets kunnen terug gaan vallen.

De zinvolle discussies over denuclearisatie van Noord-Korea kan een deel van de spanningen wegnemen en het wereldwijde sentiment doen verbeteren. De Aziatische beurzen staan hoger, de Nikkei wint 0.33% en de Hang Seng wint 0.38%. De euro/dollar noteerde op 1,177. Wij kijken uit naar de ZEW index om 11 uur en die kan veel beweging gaan geven in de Bund Future.

De AEX heeft steun op 563 en weerstand op 568 en daar kijken wij weer uit naar puts op de AEX, vanaf heden kijken we wel naar juli puts i.v.m. met de expiratie van de juni series deze week. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo


UPDATE 10:00


UPDATE 12:45

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 563.28, een verlies van 1.56 punten of 0.28%. De Europese beurzen laten kleine koersuitslagen zien. Beleggers verwerken de deal tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, waarmee de denuclearisering van het Koreaanse schiereiland een stap dichterbij lijkt. Verder wordt uitgekeken naar de rentebesluiten van de centrale banken in de Verenigde Staten en de eurozone later in de week. Koploper bij de hoofdfondsen is supermarktconcern Ahold Delhaize met een winst van 0,8 procent. We zijn eindelijk door de 20 euro heen en houden ons nu vast aan ons koersdoel van 22 euro. 

IMCD voert de winnaars in de MidKap aan met een plus van bijna 4 procent. De chemicaliëndistributeur neemt de Amerikaanse branchegenoot HORN over. Volgens IMCD past dat uitstekend bij zijn eigen Amerikaanse activiteiten. Ook ForFarmers maakte een overname bekend. Het veevoerbedrijf neemt het Belgische Voeders Algoet over. Volgens analisten van KBC Securities is de aankoop een goede stap voor ForFarmers. Het aandeel won meer dan 4 procent, zojuist. Wij vinden de 563 weer wat laag en kijken weer naar een future long richting de 568, die we vanmorgen alweer bijna konden testen. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 563.61, een verlies van 1.23 punten of 0.22%. Wall Street maakt zich op voor een vermoedelijk vlakke opening. De futures noteren vrijwel onveranderd. De centrale bankiers van de FED komen vandaag en morgen bij elkaar en morgenavond volgt het rentebesluit. Alom wordt verwacht dat de rente wordt verhoogd. De woorden van voorzitter Jerome Powell zullen bovendien nauwkeurig bestudeerd worden. De Fed zal deze week als een succes beschouwen als ze in staat zijn om hun forward guidance aan te passen zonder veel marktverstoring. Voorbeurs werden inflatiecijfers bekendgemaakt. Het Amerikaanse prijspeil bleek in mei op maandbasis met 0,2 procent te zijn gestegen. In april bedroeg de inflatie ook 0,2 procent. Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen in mei met 2,8 procent.

Tevens werd bekend dat Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf meer vertrouwen hebben gekregen. Het ziet er dus allemaal goed uit en een eventuele renteverhoging lijkt ons al ingeprijsd. We gaan er toch vanuit, dat we evenals gisteren, aan het einde nog wat hogere niveaus kunnen laten zien. Het is wel minder overtuigend dan gisteren, dus we hebben de stoploss voor onze FTI long op eigen geld gezet op 0900-5151666, tot zo. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 563.01, een verlies van 1.83 punten of 0.32%. De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond licht in de min, waar we aanvankelijk nog hoger konden openen. Ook de andere Europese graadmeters lieten kleine koersuitslagen zien, in de nasleep van de deal tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Mogelijk heeft de milde beweging te maken met twijfels of de partijen zich ook echt aan de gemaakte afspraken zullen houden. Philips noteerde licht lager. De Turkse mededingingsautoriteit is een onderzoek begonnen naar Philips en Türk Philips Ticaret. Een voorlopig onderzoek geeft voldoende aanknopingspunten voor een officieel vervolg, zo maakt de waakhond bekend.

ForFarmers won 3 procent en kwam met overnamenieuws. Het veevoerbedrijf koopt het Belgische Voeders Algoet. In Parijs waren de supermarkten in trek. Ahold kon hier ook de winst vasthouden. In Frankfurt kelderde Heidelberger Druckmaschinen verder ruim 8 procent na teleurstellende verwachtingen van het drukpersenbedrijf. Een saaie dag dus, terwijl deze nog vrij goed begon. We gaan er dan ook vanuit dat we steun houden rond de 562-563 punten en we nog een uitbraak boven de 568 punten kunnen verwachten. Ons technische plaatje blijft dus intact en hopen op meer beweging morgen. De FTI hebben we op eigen geld gesloten. We wensen U een fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.