Wall Street zet AEX hoger neer

Door Team Beursfoon op 2018-11-08, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 530.25, een winst van 0.29% en ook de rest van de beurzen in Europa gaan hoger van start na wederom mooie winsten op Wall Street. De Dow won 2.13% en de Nasdaq sloot 2.64% hoger. De rally naar aanleiding van de tussentijdse verkiezingen is een mooie voortzetting van de herstelbeweging die is ingezet, maar beleggers zijn nog steeds bezorgd zijn over de situatie in Italië en de handelsoorlog tussen de VS en China. Vandaag staat het rentebesluit van de Fed op de agenda en wij verwachten geen verandering, als dat gaat gebeuren zal dat in December of januari zijn.

De Olieprijs moeten we wel even in de gaten houden, immers de Amerikaanse olievoorraden bleken afgelopen week opnieuw gestegen, voor de zevende week op rij. De Aziatische beurzen staan ook hoger, de Nikkei sluit 1.82% hoger en de Hang Seng staat 0.26% hoger. De euro/dollar noteerde op 1,1430.

Wij hebben gisteren op de dip turbo`s long gekocht op ABNAMRO en vandaag komt er wat minder goed nieuws naar buiten, toch staan we 1.3% hoger en wij sluiten de turbo long met een kleine winst toch even af. BAM kwam met een afschrijving van een aantal percelen grond en staat 4% lager.

De AEX heeft weerstand in de zone 531-532 en nog steeds stappen wij niet vol in, wellicht zijn we te voorzichtig nu, maar we blijven alert en zien steun op 528 nu. Heeft u een vraag over de TA-conditie van de AEX, DAX, uw eigen aandelen? Chat dan met ons mee om 12 uur en stel al uw vragen aan John Beijer, hij zit klaar voor u. U kunt hier mee chatten en nu al uw vragen stellen!


UPDATE 10:00


UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 528.93, een winst van 0.36 punten of 0.07%. De Europese beurzen blijven dicht bij huis en de Aex kon inderdaad de 530 testen, zoals we gisteren al aangaven. Beleggers nemen wat gas terug na de opmars van gisteren en kijken uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, dat later op de dag naar buiten komt. De terugval valt nu nog mee. Ook komen veel bedrijven met resultaten. Op het Damrak wordt bouwer BAM lager gezet na een tegenvallend handelsbericht. Mocht U het aandeel niet hebben, zou nu dus een instapkans zijn. 

Bij de kleinere bedrijven daalt Sif 6 procent. De funderingsspecialist zette in het derde kwartaal een negatief resultaat in de boeken. Op de lokale markt verloor Curetis 9 procent. Het Duitse biotechnologiebedrijf haalde veel minder op dan verwacht met een private plaatsing van aandelen. De Aex blijft nog erg hoog liggen, waar we in Europa nog lagere koersen zien. De Amerikaanse indexfutures staan lager, dus we willen graag weer short. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 528.85, een winst van 0.28 punten of 0.05%. De aandelenbeurzen in New York stevenen af op een licht lagere opening, na de sterke koerswinsten gisteren. De aandacht gaat met name uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. Ook krijgen beleggers op Wall Street weer een behoorlijke hoeveelheid bedrijfsresultaten onder ogen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de rente gehandhaafd. In december wordt alom rekening gehouden met een renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank. Dat zou de vierde keer dit jaar zijn.

Chipbedrijf Qualcomm lijkt een lagere opening te krijgen na tegenvallende omzetverwachtingen voor het lopende kwartaal vanwege het verlies van orders van Apple door het patentconflict tussen beide bedrijven. Op het Damrak doen de chipbedrijven het ook niet zo goed en de Aex kan op weg naar in ieder geval 528. We verwachten nog wel wat druk zodadelijk op de koersen. Kijkt U naar PostNL en BAM die hard onderuit gaan, tot zo. 


UPDATE 18:00

Goedemiddag, de AEX is gesloten op 528.48 en dat is een min van 0.02%  en ook de andere Europese beurzen blijven dicht bij huis, of sloten zelfs wat lager. We gingen hoger van start, na de opluchtingsrally volgend op de uitslag van de tussentijdse Amerikaanse verkiezingen. Na de flinke daling in oktober zien we nu een mooi herstel en moeten we rustig kijken, hoe de zaak zich verder zal ontwikkelen. De markt kijkt naar Italië, het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China en de Brexit. De AEX heeft steun op 528 en 523 en weerstand op 532. Wilt u ook deze signalen live ontvangen? Neem dan een abonnement op onze diensten, de afgelopen weken gaat dat super, je kan in zowel stijgende markten, maar ook in dalende markten handelen. Kijken even op http://extern.beursfoon.nl/aanbieding/  Meer live op 0900 – 51 51 666


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.