Waar liggen de kansen op deze woensdag?

Door Team Beursfoon op 2018-06-13, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 564.32, een winst van 0.22% en ook de andere beurzen in Europa gaan iets hoger start na een verdeeld slot op Wall Street. De Dow sloot 0.01% lager en de Nasdaq won 0.57%. Vandaag start de tweedaagse vergadering van de FED.

De Fed zal waarschijnlijk woensdag de rente verhogen. Een dag later is de ECB aan de beurt. De markt rekent erop dat de ECB de timing zal aankondigen van de afbouw van het obligatie opkoopprogramma. De Aziatische beurzen staan verdeeld, de Nikkei wint 0.38% en de Hang Seng staat 0.93% lager. De euro/dollar noteerde op 1,174.

De AEX heeft steun op 563 en 558 en weerstand op 565 en 568 en daar kijken wij weer uit naar puts op de AEX. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo


UPDATE 10:00


UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 565.90, een winst van 2.89 punten of 0.51%. De aandelen van nieuwkomer Adyen vinden gretig aftrek bij beleggers op het Amsterdamse Damrak. De betalingsdienstverlener verdubbelde bijna in waarde bij zijn beursdebuut. De Europese beursgraadmeters gaan verder licht vooruit. De markten kijken uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, die naar verwachting na sluiting van de Europese beurshandel de rente zal verhogen.

De beursgang van Adyen, dat onlinebetalingen verwerkt voor klanten als De Bijenkorf, Uber, Netflix en Spotify, is de grootste in jaren op het Damrak en het aandeel wint nu 94 procent. Wij hadden gisteren koopsignalen op ASML en AMG onder andere en deze doen het erg goed. We gaan meer kijken naar de individuele aandelen, aangezien de Aex nog zijwaarts beweegt, tot zo. 


UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 565.10, een winst van 2.09 punten of 0.37%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen. De handelsdag staat volledig in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve, waarbij de markt in aanloop naar het besluit voorzichtigheid zal betrachten. Handelaren verwachten al met al een renteverhoging van 0,25 procent. De daaropvolgende persconferentie is het hoogtepunt van de avond.

Begin dit jaar was er nog de speculatie dat er in 2018 vier renteverhogingen zouden zijn en dat is nog steeds een mogelijkheid. De markt zal luisteren naar aanwijzingen over het toekomstige monetaire beleid van de centrale bank. We verwachten dus vlakke bewegingen en blijven nu neutraal zitten op dit moment. Mogelijk nog wat lichte druk op de handel. Onder 562 nemen we dan weer actie. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 564.5 punten, een winst van 0.3%. De Europese beurzen toonden kleine plussen. In Amsterdam speelde nieuwkomer Adyen zichzelf behoorlijk in de kijker. Een van de grootste stijgers in de Amsterdamse hoofdindex was chipmachinemaker ASML. Die won 2 procent na een adviesverhoging. Philips ging daarnaast 0,4 procent vooruit. Het zorgtechnologiebedrijf kondigde de overname aan van het Britse Remote Diagnostic Technologies (RDT). In de MidKap stond Air France-KLM bovenaan met een plus van 4,5 procent. De Franse overheid wil Air France helpen om concurrerender te worden en de luchtvaartmaatschappij bijstaan in de onderhandelingen met de vakbonden.

Elders in Europa was er onder meer aandacht voor Just Eat. Het maaltijdbestelbedrijf ging bijna 6 procent onderuit in Londen, nadat branchegenoot Deliveroo forse uitbreidingsplannen uit de doeken had gedaan. Takeway noteerde in Amsterdam 1,2 procent in de min. Zwaargewicht Glencore (plus 3,6 procent) was juist een winnaar op de Britse beurs. Het mijnbouwconcern heeft een herstructurering aangekondigd van zijn in problemen verkerende Afrikaanse koperbedrijf Katanga Mining. Genoeg bedrijvennieuws dus op dit moment en daar kunnen we van profiteren samen met onze technische analyse. De Aex kan morgen mogelijk weer bewegen tussen de 562 en 568, maar alles hangt af van de VS zo, fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.