Trump laat markten weer schrikken

Door Team Beursfoon op 2018-07-11, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 556.60, een verlies van 0.74% en ook de andere beurzen in Europa gaan lager van start, ondanks winsten op Wall Street. De Dow won 0.58% en de Nasdaq sloot 0.04% hoger. Amerika dreigt met importheffingen op nog eens 200 miljard dollar aan Chinese goederen en dat zet de S&P Future nu 24 punten en de Nasdaq Future 74 punten lager neer.

JPMorgan, CitiGroup en Wells Fargo komen vrijdag met kwartaalresultaten en dat wordt belangrijk. In Azië noteerden de beurzen in het rood, de Nikkei verliest 1.19% en Hang Seng staat nu 1.32% lager. De euro/dollar noteerde op 1,1724. Wij kijken uit naar de NAVO-top in Brussel. De AEX heeft weerstand op 558 en steun is er op 553. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo


UPDATE 10:00


UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 553.88, een verlies van 6.70 punten of 1.20%. De Europese aandelenbeurzen doen een flinke stap terug. Beleggers vrezen een verdere escalatie van het handelsconflict na de dreiging van extra importheffingen van de Verenigde Staten op Chinese goederen. De Amerikaanse regering heeft een lijst gepubliceerd met Chinese producten waarvoor zij de invoerheffingen met 10 procent wil verhogen. In totaal gaat het om 200 miljard dollar aan goederen. Op de lijst staan onder meer kleding, sigaretten, ijskasten en etenswaren. Tot 30 augustus loopt er een inspraakprocedure. Daarna kan de heffing van kracht worden.

De aandelen van bedrijven die naar verwachting het meest zullen lijden onder een handelsoorlog worden van de hand gedaan. Bij de hoofdfondsen op het Damrak stond staalconcern ArcelorMittal onderaan met een verlies van 3,7 procent. Telecomconcern KPN voerde de schaarse stijgers aan met een winst van 0,4 procent, zojuist. Toch blijven we keurig boven de 552-553 punten, dus we denken nog steeds aan long c.q. call posities voor de langere termijn, maar we hebben geen haast met deze zijwaartse beweging. Intraday is de beweging ook nog klein. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 553.92, een verlies van 6.66 punten of 1.19%. De aandelenbeurzen in New York lijken met duidelijke verliezen te gaan beginnen. Boeing, machinefabrikant Caterpillar en autobedrijven als General Motors (GM) en Ford kunnen in de VS onder druk staan als gevolg van de handelsoorlog. Ook de chipfondsen zijn de afgelopen tijd erg volatiel door de handelsspanningen in de wereld, net als in New York genoteerde Chinese bedrijven zoals Alibaba en JD.com. De aandacht gaat ook uit naar Google-moeder Alphabet die een Europese miljardenboete zou krijgen.

Verder is de Britse privacywaakhond van plan om Facebook een boete op te leggen van een half miljoen pond naar aanleiding van het schandaal rond Cambridge Analytica. Het is de maximale boete die mogelijk is. De stemming staat dus weer wat onder druk en we kunnen de 552 mogelijk testen. Op 0900-5151666 zitten we dan ook short met de FTI richting dat koersdoel. We hebben nu weerstand op 555 punten, maar vrezen nog geen verdere grote terugval. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 18:00

Goedemiddag, de AEX is gesloten op 553.25, een verlies van 1.31% en ook de andere Beurzen gingen vandaag fors omlaag. De aankondiging van Trump van extra invoerheffingen op Chinese producten geeft onrust. Daarmee lijkt de handelsstrijd tussen de economische grootmachten verder uit de hand te gaan lopen. De Shanghai Composite is met ruim 20% gedaald de laatste weken.

De euro was 1,1748 dollar waard. De prijs van Brentolie zakte 2,2 procent tot 77,18 dollar per vat en dat gaf druk op zwaar gewicht Shell. De AEX heeft weerstand op 558 en steun is er op 553 en deze wordt nu getest. Wij verwachten evt nog een test van de steun op 548 morgen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.