Storm op de beurzen? short kansen vanaf 528

Door Team Beursfoon op 2017-09-13, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 526.73, een winst van 0.03% en ook de andere Europese markten gaan vlak van start na een mild hoger slot op Wall Street. De Dow sloot 0.28% hoger en de Nasdaq won 0.34%. Hoewel de geopolitieke spanningen rond Noord-Korea wat afnamen, dreigde Amerika dinsdagavond weer met nieuwe sancties.

Veel aandacht ging gisteravond uit naar het evenement van Apple, waarbij de techreus de iPhone 8, en iPhone X presenteerde. Het beeld in Azië was vanochtend verdeeld, met winsten in Japan en verliezen in China. De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1982. De AEX heeft weerstand op 528 en steun op 523. Zodra ASML wat terugvalt naar 132 euro, willen wij een long positie gaan opbouwen met een koersdoel op 142 euro. Meer live op 0900 – 51 51 666


UPDATE 10:00


UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 527.23, een winst van 0.65 punten of 0.12%. De Europese aandelenbeurzen schommelen rond de slotkoersen van gisteren. Beleggers nemen wat gas terug na de sterke opmars in de afgelopen dagen. De Europese toeleveranciers van Apple staan onder druk na de presentatie van de nieuwe iPhones van het Amerikaanse technologiebedrijf. Ahold Delhaize klimt 0,2 procent. Het supermarktconcern heeft 750 miljoen euro opgehaald met een nieuwe obligatie met een looptijd van zeven jaar.

De Aex heeft een belangrijke weerstand op 528 en wij blijven geloven dat de markt in september nog wel wat onder druk kan komen te staan. Pas als de Aex boven de 538 uitbreekt, zal de uptrend kunnen versnellen. Tot die tijd handelen we in een bandbreedte. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex noteert nu op 528.13, een winst van 1.55 punten of 0.29%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een licht lagere opening. Futures noteren tot 0,1 procent in het rood. De markt heeft moeite met het vinden van verse stimuli om te stijgen na de recente rally. De zwakte volgt nadat de drie belangrijkste benchmarks op recordniveaus sloten. Het was voor het eerst sinds 26 juli dat de indexen alle drie op dezelfde dag op een nieuw record eindigden. Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 9,9 procent. De marktindex steeg van 420,5 vorige week naar 462,1.

Later op de dag publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse olievoorradenrapport. Ondertussen zien we de olieprijs weer wat oplopen, maar de 50 Dollar blijft voor de Brent een houvast niveau. De Aex test nu de weerstand op 528 punten en hier kunnen we wat winstnemingen verwachten. Op 0900-5151666 zitten we dan ook short met de FTI. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 528.69, een winst van 2.11 punten of 0.40%. De beurzen in Europa lieten aanvankelijk weinig beweging zien, maar na 16.00 uur toen de VS eenmaal open was (trouwens lager), zagen we de koersen oplopen. De all time high's van gisteren in de VS werden dus in Europa vertraagd doorgevoerd. De Aex kon daarbij boven de 528 komen en sluiten. Sterke stijger was ASR in de Midkap met een plus van 0,4 procent. De verzekeraar neemt de Nederlandse activiteiten van zijn Italiaanse branchegenoot Generali over. De overname kost ASR in totaal zo'n 200 miljoen euro.

Kardan maakte op de lokale markt een koerssprong van ruim 9 procent. Tahal Consulting Engineers, een dochterbedrijf van de Israëlische investeringsmaatschappij, heeft in India twee waterinfraprojecten verworven met een gezamenlijke waarde van circa 64 miljoen euro. We hebben de weerstand dus netjes getest op 528 en verwachten nu toch nog steeds wat lichte winstnemingen en dus weerstand op de slotstand van vandaag. Morgen gaan we dan ook weer opnieuw in de markt en we wensen U een fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.