Nieuwe steun op 518 neergezet?

Door Team Beursfoon op 14-7-2017, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 519.48 punten, een winst van 0.37 punten of 0.07%. De Amsterdamse beurs is tam van start gegaan. Onder de hoofdfondsen springt alleen ArcelorMittal in het oog met een winst van meer dan een procent. ING verhoogde het advies voor het staalconcern van Houden naar Kopen en stelde daarbij het koersdoel opwaarts bij van 25,50 naar 28,00 euro. Volgens de bankanalisten schat de markt de ontwikkelingen rondom ArcelorMittal niet op waarde.

ASML is de grootste daler met een half procent koersverlies. Ook in de AMX blijven uitschieters achterwege. Air France-KLM is nog de grootste stijger met ruim een procent. Toch verwachten wij nog steeds wat winstnemingen op het fonds, zoals U gisteren in onze chat heeft kunnen lezen.

Onze calls op Ahold blijven er goed bij liggen. Onder de 518 punten kijken we weer naar calls op de index tevens. Ook gaan we weer met de Bund handelen. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 10:00

 

 


UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 520.08, een winst van 0.97 punten of 0.19%. De belangrijkste aandelenmarkten in Europa laten een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt blijven, zoals meestal op vrijdag. Wel zien we hogere koersen, dus de stemming is nog steeds goed en volgens onze prognoses van hogere koersen. Als Ahold ook meestijgt, gaan we die verzilveren voor onze optieportefeuille. Er wordt nu gewacht op het inflatiecijfer van de VS en de kwartaalresultaten van drie grote Amerikaanse banken.

In de MidKap is optiekketen GrandVision een opvallende stijger met een plus van 2,6 procent. In Londen klom Carillion ruim 8 procent. De geplaagde Britse bouwer heeft HSBC Bank aangesteld als financieel adviseur. Analisten denken dat het bedrijf nieuwe aandelen moet uitgeven om geld op te halen. Carillion zag dit jaar zo'n 70 procent aan beurswaarde verdampen, tot zo. 

 


UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 520.40, een winst van 1.29 punten of 0.25%. Wall Street gaat vermoedelijk vrijwel onveranderd van start. De futures op de S&P 500 noteren rond de slotkoersen van donderdag. De aandacht ligt met name op een aantal macro-economische cijfers en de bedrijfsresultaten van een drietal grote banken. Van de macrocijfers ging de meeste aandacht uit naar de inflatiecijfers. Het prijspeil bleek in juni ongewijzigd te zijn gebleven ten opzichte van de voorgaande maand. Ook werd bekend dat de omzet van de Amerikaanse detailhandel in juni is gedaald.

JPMorgan Chase behaalde in het tweede kwartaal meer winst, als gevolg van een sterke groei van leningen. Citigroup boekte in het tweede kwartaal van 2017 iets minder winst, ondanks een hogere omzet en ook de koers van Wells Fargo reageerde vanmiddag negatief op de resultaten, met een daling van 1,5 procent. We kunnen dus mogelijk nu een kleine inhaalslag maken op de VS en kijken naar koopkansen, tot zo. 

 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 521.07 punten, een winst van 0.38%, de top van de dag. De beurs in Amsterdam liet een kleine plus optekenen en sloot rond de top van dag, wat betekent dat we maandag nog hogere koersen kunnen gaan optekenen. Zo hebben we een herstel en een koopsignaal en ligt de steun alweer op 520, wat wij overigens wel voorspeld hadden. Het is alleen sneller gegaan dan verwacht. Elders in Europa waren dan ook beperkte verliezen te zien. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar macrocijfers uit de VS en de kwartaalresultaten van drie grote Amerikaanse banken.

Bij de kleinere bedrijven leverde Beter Bed 1,1 procent in. Volgens analisten van KBC Securities viel de omzetgroei van de Brabantse beddenverkoper in het tweede kwartaal iets lager uit dan verwacht. Wij kijken nu ook naar de kleinere fondsen en hebben nog een hoop geld langs de zijlijn voor nieuwe acties. Het aantal optie-acties zal dan ook weer toenemen en U kunt die ook (zelf) uitvoeren. 

De fondsen die te hard gedaald zijn, morgen we weer oppikken en ook kijken we naar calls op de index, die we nog moesten "doorrollen". De Aex sloot op de top, dus morgen weer hogere niveaus. De 518 van de titel komt ruimschoots uit dus. U kunt nog meedoen aan de thuisblijvers actie. U krijgt alle signalen/systemen 20 maanden voor maar 2,63 euro per dag voor een rendement tot 100% per jaar!, fijn weekend! 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.