Neemt u posities in, met weekend voor de boeg?

Door Team Beursfoon op 2018-02-09, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 523.90, een verlies van 0.47% en ook de andere beurzen in Europa gaan wederom lager van start. Wall Street liet weer een enorme sell off zien. De Dow verloor meer dan 1000 punten, een min van 4.15% en de Nasdaq verloor 3.90%.

Politieke zorgen drukten op het sentiment. Vannacht kon er in het Congres geen akkoord komen over een nieuwe begroting. Formeel gaat daarmee een nieuwe shutdown van de Amerikaanse overheidsdiensten in.

Beleggers wereldwijd hebben momenteel moeite met het beslissen of ze na de recente dalingen willen kopen of aan de zijlijn blijven staan tot de rust is teruggekeerd, zeker met een weekend voor de deur. De Aziatische beurzen stonden ook stevig in het rood, de Nikkei verliest 2.3% en de Hang Seng staat 2.8% lager. De euro/dollar noteerde op 1,2262. De AEX heeft steun op 523 en 518 en weerstand op 528.

Precies zoals verwacht zien we nu het tennisbal effect, als je een tennisbal hard op de grond gooit, stuitert deze ook weer flink omhoog, om vervolgens nog wat na te stuiteren. Dalingen van 10% worden meestal gevolgd door een flink herstel van ongeveer 5%.

Wij hebben zojuist met de Fast Track portefeuille de AEX turbo`s short verzilverd en willen nu een positie innemen op de VIX index.  


UPDATE 10:00


UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 523.50, een verlies van 2.62 punten of 0.50%. De Europese aandelenbeurzen weten de verliezen beperkt te houden na de scherpe koersdalingen een dag eerder. Beleggers blijven wel voorzichtig na de flinke uitverkoop op de Aziatische en Amerikaanse markten. Op het Damrak is Flow Traders een positieve uitschieter na publicatie van de jaarresultaten. Ten opzichte van de recente piek op 22 januari is de Aex index ruim 8 procent gezakt. We zouden dus dichtbij een bodem moeten zitten op dit moment. De euro is 1,2263 dollar waard, tegen 1,2250 dollar een dag eerder.

De olieprijzen gaan voor de zesde dag op rij omlaag. Een vat Amerikaanse ruwe olie kost 1,1 procent minder op 60,50 dollar. Brentolie zakt 0,7 procent in prijs tot 64,34 dollar per vat. De Aex blijft dicht bij de recente bodem op 522 punten en we kunnen nog wat winstnemingen verwachten, is onze mening. We zullen geen grote druk meer op de koersen zien, maar denken wel aan nog wat lichte druk dus in ieder geval. Bij een opleving zullen we dus nog in de puts stappen en zijn zo bij U terug. 


UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 520.81, een verlies van 5.31 punten of 1.01%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren voor de openingsbel vlak. De Aex maakte zojuist weer even een dip naar 515, wat ook ons koersdoel was voor de FTI op 0900-5151666, maar we veerden ook weer snel op naar nu de 520. Nog steeds dus het zogenaamde tennisbal effect en we moesten de FTI met verlies sluiten, maar we hadden reeds 7 punten deze week op de infolijn. Wall Street roept dus een halt toe aan de forse verkoopgolf een dag eerder. De Dow verloor donderdag laat meer dan 1.000 punten.

De inzinking op Wall Street kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag een vervolg op de Aziatische aandelenmarkten, die vrijdag hun slechtste week in jaren afsloten, na de grootste eendaagse daling sinds 2015. Eén van de belangrijkste oorzaken van de daling is de zorg over de toenemende volatiliteit en dat de harder dan verwachte inflatie zou kunnen leiden tot meer renteverhogingen van de Federal Reserve dit jaar. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 518.33, een verlies van 7.79 punten of 1.48%. De Europese aandelenbeurzen gingen verder omlaag, waarmee werd voortgeborduurd op de scherpe koersdalingen een dag eerder. Op het Damrak was Flow Traders een positieve uitschieter na publicatie van de jaarresultaten. De Aex had een hele volatiele handelsweek en de bewegingen zijn mogelijk nog niet over. We sluiten weer rond de bodem en daardoor moeten we nog een echte bodem en steun neerzetten wat ons betreft wel boven de 505 punten. Intraday dus een hoop beweging waar wij van konden profiteren.

Voor de langere termijn denken we nog wel aan hogere koersen, maar nu hebben we dus het tennisbal effect. We stuiteren op en neer en moeten uiteindelijk op de bodem die dus nog gezet moet worden eindigen. Dan kunnen we weer een langdurig herstel meemaken. Voor ons maakt het niet uit, beweging is goed en wij hebben ook weer met de leden gehandeld met onze oudste portefeuille op de Aex en FTI, zoals U hier kunt zien. Wilt u ook meedoen voor minder dan 2 euro per dag?!? Klik dan hier om U nog aan te melden voor de 2 jaars aanbieding! We wensen U een fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.